banner773

CHP'li Süllü:"Çiftçi Hasat Yapamaz Duruma Geldi"

Tarımda maliyetlerin artmasıyla çiftçinin üretmesinin imkânsızlaştığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Mazot, gübre, ilaç gibi üretim maliyetlerinde yaşanan artıştan sonra, hasadını yapamayacak duruma gelen çiftçimizin imdadına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yetişti.” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği biçerdöver hasadını yerinde inceledi.

Vekil Haberleri 08.08.2022, 10:43
CHP'li Süllü:"Çiftçi Hasat Yapamaz Duruma Geldi"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin“Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” kapsamında,Tüm Biçerdöverciler ve Hasat Makinecileri Federasyonu iş birliği ile 12 ilçede Çiftçi Kayıt Belgesi’ne sahip 100 dekarın altında tarlası olan üreticinin, 50 dekarlık hububatınınhasat işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirildi.Toplamda 10600 dekar arazide gerçekleştirilen hasat çalışmalarını yerinde inceleyen CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Federasyon Başkanı Ahmet Saltık’tan bilgi aldıktan sonra, biçerdöverin koltuğuna geçti.

20 YILDA KÜÇÜK ÜRETİCİYİ BİTİRDİLER

AKP’nin 20 yılda uyguladığı yanlış politikalarınküçük üreticiyi tarımdan vazgeçme noktasına getirdiğini belirten Süllü, “Bir yılda 3 katartangübre fiyatları ile taban gübresi atmakta, mazot fiyatları ile traktörün deposunu doldurmakta zorluk çeken,elektrik fiyatları ile yeterince tarlasını sulayamayan çiftçi, hububat hasat döneminde yüksek biçerdöver biçim fiyatlarıile karşılaşınca iyice zorlandı. Mazot fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle geçen sene dönümü 35-40 TL olan biçerdöver biçim fiyatları, bu yıl 120-140 TL’ye yükselmiş. Geçen yıl 2.500 TL’ye dolan biçer döver deposu bu yıl yaklaşık 13 Bin TL. ’ye doluyor. Önceki yıllarda saman karşılığında buğday hasadı yapan biçerdöverciler, mazot fiyatları nedeniyle artık iş alamıyor,zarar ediyor. İktidar ise üreticiyi de biçerciyi de görmezden geliyor” dedi.

“Saray rejiminin küçük çiftçiyi yok sayan politikalarının aksine Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in kırsal kalkınmaya destek olan anlayışı, hasat döneminde üreticinin derdine derman oldu.Yerli üretimin, küçük üreticinin emeğinin yanında olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’ive Tüm Biçerdöverciler ve Hasat MakinecileriFederasyonu Başkanı Ahmet Saltık’ı yürekten kutluyorum.”diyen Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ninTürkiye’ye örnek olması gereken kırsal kalkınma yaklaşımının,Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm ülkede uygulanacağını söyledi.

Yorumlar (0)