CHP'li Süllü: ''Eşitsizlikleri kaldırmak hepimizin sorumluluğu''

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Eskişehirli İleri Ailesi ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Vekil Haberleri 02.12.2020, 16:23
CHP'li Süllü: ''Eşitsizlikleri kaldırmak hepimizin sorumluluğu''

Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli bireyleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarını ve engelli bireyleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırlayan Kılıçdaroğlu, “Engelliler nüfusun yaklaşık %7’sini oluşturuyor. Binlerce işsiz engelli kardeşimiz var ama yasaya göre devletin istihdam etmesi gereken engelli kadrolarının büyük bir kısmı boş. Niye atama yapılmaz? Hangi gerekçeyle atama yapılmaz? Bu sorulara cevap veren yok. COVID-19 salgını sürecinde engelli çocukların eğitim hakkı elinden alındı. Salgın öncesi de hak ettikleri eğitimi alamayan engelli çocukların ve ailelerin talepleri görmezden gelinemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak engelli bireylerin sorunlarının çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Engellilerin haklarını alması için sosyal devletin güçlenmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Engellilerin sosyal haklarının bir lütuf değil, anayasal hak olduğunu bilerek, özgürce yaşayabilecekleri bir dünyayı hep birlikte oluşturacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak bizler toplumun her alanında engelli kardeşlerimizin mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)