CHP'li Süllü: Bayramı Sevinçle Karşılayamayan Milyonlar Var

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda “Tüm vatandaşlarımızın bayramını yürekten kutluyorum. Ancak, ne yazık ki, Ramazan Bayramı’nı küresel salgının yönetilememesi nedeniyle birbirimizden uzakta kucaklaşamadığımız bir bayram olarak yaşıyoruz.” dedi.

Vekil Haberleri 12.05.2021, 16:38 12.05.2021, 16:43
CHP'li Süllü: Bayramı Sevinçle Karşılayamayan Milyonlar Var

Yönetilemeyen Covid19 salgın sürecine dikkat çeken Süllü’nün açıklaması şu şekilde:

“Sağlığımız için buna katlanabileceğimizi düşünsek bile, bu süreçte mağdur olan, bayramın gelişini sevinçle karşılayamayan milyonlarca vatandaşımızın içinde bulunduğu ekonomik koşullar yüreğimizi burkuyor. Milyonlarca vatandaşımıza, özellikle de salgının sorumlusu gibi kapanmada cezalandırılan esnafa ve emekçilere gerekli desteği sağlayamayan saray yönetimi, bayram sevincini gönülden yaşayamamamızın nedenidir.”

BAYRAM ÖNCESİ ESNAFIN TEZGAHI, VATANDAŞIN SOFRASI BOŞ

“Ramazan Bayramı öncesi esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Artan yem fiyatları ve maliyetler sonucu beyaz et ve kırmızı et fiyatları yükselirken, kapanma koşullarında ne esnaf tezgâhı doldurabiliyor ne de vatandaş evine et götürebiliyor. Eskiden Ramazan sofralarının olmazsa olmazı kırmızı etin fiyatı el yakarken daha uygun fiyat sebebiyle tercih edilen beyaz etin de fiyatı vatandaşın bütçesini aşar hale geldi. Geçtiğimiz yıllara ve önceki Ramazan aylarına göre satışlarda ciddi düşüşler yaşandığını belirten pastane ve tatlıcılar “eskiden bayram öncesi siparişlere yetişemezken şimdi 1Kg baklava alan olursa seviniyoruz.” diyor. Salgın sebebiyle bayram ziyaretlerinin de yapılamayacak olması tatlı, şeker, çikolata satışlarında ciddi düşüşlere sebep olmuş. Bayramda tam kapanma olduğu için giyim ve ayakkabı sektörü zaten kapalı. Sözde destekler de ne maliyetleri kurtarıyor ne de faturaları ödemeye yetmiyor. “Esnaf zor durumda değil” diyenler sokağa çıkıp bu feryada kulak vermeli. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşımız ve esnafımızın durumunu tamınladığı gibi “Açlık ile tokluğun arası bir dilim ekmek. Yarım dilime döndü maalesef..."

“NAKDİ HİBE DESTEĞİ SAĞLANMALI”

“Covid19 Küresel salgını sürecinde kepenk kapattırılan esnafa, mağdur olan vatandaşlarımıza nakdi hibe desteği sağlanmalıdır. Bayram öncesi vatandaşlarımıza müjdeli haber veremediler; bayram sonu ödemelerin yapılabilmesi için, destek sağlanacağı haberini saray yetkililerinden bekliyoruz. Kira borçları, fatura borçları, maaş ödemeleri birikmiş vatandaşlarımıza destek sağlanacağı haberi bayramı biraz daha mutlu geçirmelerini sağlayabilir. Eğer bu destek gelmezse ‘bayram bizim neyimize’ demekten başka çareleri olmayan milyonlar, bayramı da bu yük altında düşünerek geçirecek. Bu çağrı ile gelecekte daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı bayramlar yaşamak ve bu zor günleri unutmak dileği ile tüm vatandaşlarımıza iyi bayramlar diliyorum.”

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)