CHP'li Sındır'a NATO Parlametosu'nda Önemli Görev

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, NATO Parlamenterler Asamblesi Bilim ve Teknoloji Komisyonu bünyesinde yer alan Teknoloji Trendleri ve Siber Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Vekil Haberleri 05.11.2019, 10:55
CHP'li Sındır'a NATO Parlametosu'nda Önemli Görev

2 yıldır NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Delegasyonu üyesi olan CHP Milletvekili Sındır İngiltere, Londra’da gerçekleşen Sonbahar Genel Kurulu’nda, NATO Parlamenterler Asamblesi Bilim ve Teknoloji Komisyonu bünyesinde yer alan Teknoloji Trendleri ve Siber Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Sındır’ın başkan yardımcılığına seçildiği komisyon, Avrupa - Atlantik Topluluğu ülkelerinin güvenliğinin, refahının korunmasında bilim ve teknolojinin merkezi rolünü sürdürmekte. Komisyon hem bilim hem de teknolojiden kaynaklanan zorlukları ve Avrupa ‑ Atlantik bölgesinin karşılaştığı güvenlik sorunlarını da ele almakta.

KOMİSYON GENİŞ BİR ÇALIŞMA ALANINA SAHİP

Başkan yardımcılığına seçildiği komisyonun kapsam ve önemine değinen Sındır, “ülkemiz Nato Parlamenterler Asamblesi’nde güçlü bir temsil gücüne sahip. Burada yaptığımız çalışmalar uluslararası alanda karar alma süreçlerinde Türkiye’nin daha fazla söz sahibi olmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Teknoloji Trendleri ve Siber Güvenlik Komisyonu olarak; askeri ve sivil öneme sahip bilim ve teknoloji politikaları, konvansiyonel silahların çoğalmasını önleme çabaları, silah kontrolü, silahsızlanma, teknoloji ihracat kontrolleri komisyonun geniş çalışma alanı içeresinde yer almaktadır. Aynı zamanda iklim değişikliği, ozon tabakasının incelmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, doğal ve teknolojik felaketlerin azaltılması, sınır ötesi kirlilik, nükleer güvenlik, nükleer atıkların bertarafı, teknoloji ve terörizm, Avrupa-Atlantik bölgesindeki enerji güvenliği konuları da Teknoloji Trendleri ve Siber Güvenlik Komisyonu tarafından kapsamlı bir şekilde ele alınmaktadır” dedi.

Yorumlar (0)