CHP'li Seyit Torun: Balıkçılarımıza başarılar diliyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Karadenizli balıkçılara seslendi ve “rastgele” dedi. Torun, “Yeni balık sezonunun, ‘Vira bismillah’ deyip ağlarını denizle buluşturan ve ekmeğini denizden çıkaran tüm balıkçı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bol ve bereketli bir sezon temennisi ile hepsine “rastgele” diyorum” dedi.

Vekil Haberleri 30.08.2019, 13:35
CHP'li Seyit Torun: Balıkçılarımıza başarılar diliyorum

“Ordu’da ve tüm Karadeniz’de balıkçılığın gerek beslenme, gerekse ekonomik anlamda çok önemli bir yere sahip bulunduğunu” belirten Torun, “mazot fiyatlarındaki artış gibi ekonomik sıkıntıların tüm çiftçileri olduğu gibi balıkçıları da zor durumda bıraktığını söyledi. Torun, küçük balıkçılarının zor durumda olduğunu bildiğini ve sorunların çözümü için elinden gelen çalışmayı yaptığını belirtti. Torun, “tüm balıkçılarımızın bu kurallara uyacaklarından şüphe etmiyorum. Balıkçılıkla geçimini sağlayan insanlarımızın ciddi sorunları olduğunu biliyorum. Çok meşakkatli bir iş yapıyorlar. Ancak küçük balıkçılarımız ve çalışanları bu emeklerinin karşılığını alamıyor. Yanı sıra balıkçılık sektörünün de sorunları gün geçtikçe artıyor” diye konuştu.

Torun balıkçılara kurallara uygun avcılık yapma çağrısında da bulundu. Torun, “Karadenizli balıkçılarımız nesilden nesle aktarılan tecrübelerle balık avı konusunda oldukça bilgi birikimine sahip olmuşlardır. Elbette bu tecrübe çok önemlidir. Ama çok uzun yıllar Türkiye’ye balık yedirmek istiyorsak, kurallara uygun balıkçılık yapmamız gerekiyor”dedi.

Yorumlar (0)