CHP'li Şevkin:Eren Yıldırım için meclise iki ayrı soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 17.05.2020, 17:41
CHP'li Şevkin:Eren Yıldırım için meclise iki ayrı soru önergesi

Adana Atakent Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde annesi, babası ve kardeşiyle 14 Mayıs 2020 tarihinde ve akşam saatlerinde gezmeye çıkan Eren Yıldırım’ın Yüreğir İlçe Kaymakamlığı binası önünde erzak dağıtımı anında gördüğü kalabalığa yaklaştığını ve sivil giyimli bir şahsa “Bu yardımlar nereye gidiyor?” sorusunu yönelttiğini hatırlatan Dr. Şevkin, “Soru sormak suç mudur?” diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle meclise sunulmak üzere iki ayrı soru önergesi hazırlayan Dr. Şevkin, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Eren Yıldırım aynı zamanda Vefa Destek Grubu’nun gönüllü bir çalışanıdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve maske yardımlarını ulaştıran, sokak sokak gezerek, yoğun insan nüfusu olan yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarına gönüllü olarak iştirak eden bir gençtir. Gerek görevi gerekse insani duygularıyla hareket etmiş ve sadece soru sormuştur. Kaymakamlık Koruma memuru olduğu anlaşılan ve olay anında “Ben kaymakamım” diyen şahıs Eren Yıldırım’ın kardeşine silah doğrultmuştur. Yaşanan bu hadisenin ardından polisi arayıp yardım isteyen Eren Yıldırım ve ailesi olmuştur. Ancak her nedense gözaltına alınan yine Eren Yıldırım, annesi, babası ve kardeşi olmuştur. Savcılık ve mahkeme sürecinde suçsuzluğu anlaşılan ve serbest kalan aile bireyleri ile tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın yapılan itiraz sonucunda bir gün sonra yeniden tutuklanması hukuk ve vicdanla bağdaşan bir durum değildir.”

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sunulmak üzere meclise sunacağı önergedeki sorular şöyle:

1- CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesine silah doğrultan şahıs kimdir? Olay anında “Ben kaymakamım” demiş midir? Demişse bu cesareti kimden ya da kimlerden almaktadır?

2- Kaymakamlık koruması olduğu öğrenilen şahıs sokaktan geçen vatandaşa silah doğrultma gücünü nereden bulmaktadır?

3- Aynı zamanda Vefa Destek Grubu’nda 3 aydan bu yana gönüllü olarak çalışan Eren Yıldırım’ın “Bu yardımlar nereye yapılacak?” sorusunu yöneltmesi suç mudur?

4- Olay anındaki görüntüler incelenmiş midir? İncelenmişse tüm gerçekliğiyle kamuoyuna açıklanacak mıdır?

5- Sokaktaki yurttaşı ailesiyle birlikte gözaltına aldıran Kaymakamlık makamının saldırıya ait hiçbir beyan ve kanıtta bulunmadığını biliyor musunuz?

6- Adana'da CHP'li belediyelerin Vali ve Kaymakamların talebi üzerine VEFA gruplarında 65 araç, 195 personel görevlendirdiğini biliyor musunuz? Buna rağmen CHP'yi düşman ilan etmenin izahı nedir?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle meclise gönderilmek üzere şu soruları yöneltti:

1- CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesine silah doğrultan kaymakamlık koruma memuru olduğu öğrenilen şahıs ile ilgili herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır?

2- Olay anındaki görüntüler incelenmiş midir? İncelenmişse tüm gerçekliğiyle kamuoyuna açıklanacak mıdır?

3- Savcılık ve mahkeme sürecinde ailesiyle birlikte serbest bırakılan Eren Yıldırım, bir gün sonra hangi gerekçeyle tutuklanmıştır?

4- Kamuoyunda, Eren Yıldırım’ı önce serbest bırakan, bir gün sonra haksız bir şekilde tutuklayan mahkeme heyetinin kişi veya kurumlardan etkilendiği görüşü hakimdir. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

5- Kendisi de bir Vefa Destek Grubu gönüllüsü olarak sokak sokak gezen Eren Yıldırım’ın tutuklanmasındaki etkenler nelerdir? Van’da şehit olan vefa destek grubuna mensup 2 personelin acısı yaşanırken iki olay arasında bağ kurmaya çalışıp hedef gösteren kişi ya da kurumların örtülü talimatı mı yerine getirilmiştir?

Yorumlar (0)