CHP'li Şevkin’den Fuat Oktay’a İcra, Borç ve Anadolu Basını Soruları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, icra takibindeki vatandaşlar, esnaf ve sanatkarlar ile fizik tedavi teknikerlerinin atama sorununu ve Anadolu basınının yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 18.12.2019, 13:15 18.12.2019, 13:23
CHP'li Şevkin’den Fuat Oktay’a İcra, Borç ve Anadolu Basını Soruları

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri esnasında mecliste bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Türkiye genelinde ve Adana’da 2015-2019 yılları arasında kredi kartı, bireysel ve ticari krediler ile konut ve tüketici kredilerini ödeyemediği için icra takibine maruz kalan vatandaş sayısını soran Dr. Şevkin, yine, Türkiye geneli ve Adana'da son beş yılda borçlarını ödeyemediği için mahkûm olan vatandaş sayısını da sorguladı.

ESNAF VE ANADOLU BASINININ SORUNLARINI ANLATTI

2014-2019 yılları arasında Türkiye ve Adana ilinde esnaf ve kefalet kooperatiflerine olan borçları nedeniyle icra takibine uğrayan esnaf sayısının da açıklanmasını isteyen Dr. Şevkin, atama bekleyen 26 bin fizik tedavi teknikerinin seslerinin duyulmasını da istedi. 88 puanla açıkta kalan teknikerlerin ne zaman atanacağını soran Dr. Şevkin, ayrıca kâğıt fiyatlarının aşırı arttığı bu dönemde Anadolu basını için büyük önem taşıyan Basın İlan Kurumu ilan ücretlerine zam yapılmasını da istedi. Basın İlan Kurumu’nda bazı ilanların gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik girişimleri de eleştiren Dr. Şevkin, Basın İlan Kurumu’nun gazetelerden yaptığı kesintinin düşürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın sorulara yazılı olarak yanıt vereceği bildirildi.

Yorumlar (0)