CHP'li Şevkin:5 bin kişi işinden, aşından olacak

Adana’da 60 yıldan bu yana yurtiçi ve yurtdışına hizmet veren ancak yıkım kararı alınan Vakıflar Sarayı esnafının çaresiz bırakılmasına tepki gösteren CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, konuyu meclis gündemine taşıdı

Vekil Haberleri 02.02.2022, 10:00
CHP'li Şevkin:5 bin kişi işinden, aşından olacak

Adana’da 60 yıldan bu yana faaliyet gösteren, Türkiye’nin her şehrinden, dünyanın her ülkesinden alışveriş yapmak üzere misafir ağırlayan, kent ekonomisine büyük katma değer üreten Adana Vakıflar Sarayı’nın yıkım kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı.

“35’İ KADIN 100 ESNAF NE YAPACAK?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çarşı esnafıyla ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından konuyu mecliste gündeme getirdi.

Adanalıya 60 yıldır hizmet veren esnafın bugünlerde büyük bir sorun yaşadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, 35'i kadın, 100'e yakın esnaf ve 1000’e yakın çalışan, aileleriyle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin çarşının yıkım kararı nedeniyle endişeli bir şekilde beklediğine dikkat çekti.

“ESNAF YENİ PROJEDE HAK SAHİBİ OLMALI”

Vakıflar Bölge ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün esnafa doyurucu bir açıklama yapmadığına işaret eden Dr. Şevkin, “Burası yıkılırsa yerine hangi proje hayata geçecek? Çarşıdaki esnaf yeni yerde hak sahibi olabilecek mi? Önemli bir katma değer üreten, aynı zamanda, tarihi dokusu olan Vakıflar Sarayı'nda Adana'nın yanı sıra yurt içi ve yurt dışına da hizmet veriliyor” diye konuştu.

“YENİ İŞSİZLER OLUŞTURULMASIN”

Gelinlikten ayakkabıya, kıyafetten süs eşyasına ve düğün salonuna kadar birçok alanda hizmet veren esnafın hak sahipliğinin korunması, yeni projede önceliğin mevcut esnafa verilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Ekonomik kriz ortamında daha çok kişinin işini ve iş yerini kaybetmesine gönüller razı olmamalıdır” dedi.

Yorumlar (0)