CHP'li Şevkin: Muhtarlarımızın elektriğini açın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’daki muhtarlık binalarının elektriklerinin kesilmesine sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 14.06.2020, 10:01
CHP'li Şevkin: Muhtarlarımızın elektriğini açın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Adana Yüreğir’de 30’a yakın muhtarlık binasında gerçekleştirilen elektrik kesintilerinin sona erdirilmesini isteyen Dr. Şevkin, demokrasinin yapı taşı muhtarların, mahallelilerin özgür ve hür iradeleriyle göreve seçtiği kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.

MUHTARLARA 40 BİN LİRAYA KADAR CEZA KESİLDİ

Aylık sadece bin 970 lira maaş alan muhtarların, Adana'da Enerjisa'nın kestiği cezalar nedeniyle çaresizlik yaşadığını vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Belediyelerin parklarında yapılan muhtarlık binaları geçmişten bu yana elektriğini bu parklardan alıyordu. Enerjisa şimdi abonelik zorunluluğu getirdi. Enerjisa'ya abone olmak için giden muhtarlarımıza 3 ila 40 bin lira arasında değişen geçmişe dönük borç çıkarıldı ve cezalar kesildi. Cezalarını ödeyemeyen Adana Yüreğir'deki yaklaşık 30 muhtarlık binasının elektrikleri kesildi. Mahallelerde zor şartlarda hizmet veren muhtarlarımıza yapılan bu ayıba derhâl bir son verilmelidir.”

KİMSEYİ BULAMAZSINIZ!

Kamu hizmeti sunan, özlük haklarına iyileştirme yapılması beklenen muhtarlara yeni yükler bindirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Dr. Şevkin, muhtarların elektrik borçlarının bir an önce silinip aboneliklerinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra bundan sonra muhtarlık binalarına gelecek elektrik faturalarının da devlet tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Şevkin, “Aksi takdirde, muhtarlık yapacak kimseyi bulamayacağız” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)