CHP'li Şevkin: “Kadına şiddet suç sayılmıyor!”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadınların her gün öldürüldüğüne dikkat çekti.

Vekil Haberleri 26.11.2020, 09:46
CHP'li Şevkin: “Kadına şiddet suç sayılmıyor!”

Ekim ayında Adana’da 4 olmak üzere erkekler tarafından 21 kadının öldürüldüğünü, 8 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu hatırlatan Dr. Şevkin “Öldürülen 21 kadından 12 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. Haftada 3 bin 867 kadın şiddete maruz bırakılıyor. Takipsizlik oranı 7 yılda yüzde 82’ye ulaştı! 8 yılda savcılıklar tarafından kadına yönelik şiddet faili erkeklerin yüzde 73’ü serbest bırakıldı” dedi.

KAPSAMLI POLİTİKA VURGUSU

Şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerin son bulması için kapsamlı ve eşgüdümlü politikaların tasarlanmasının önemine işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Mağdurlar ve failler ile düzenli irtibat halinde olan eğitim, sağlık, hukuk, sosyal hizmetler gibi alanlarda çalışan tüm profesyonellerin, şiddete uğrayanları daha iyi korumak, yeniden şiddete maruz kalmalarını önlemek ve kadına karşı şiddet eylemlerinde cezasızlığı sona erdirmek için; birbirleriyle eşgüdüm içinde çalışmalarını sağlamak üzere kapsamlı politikalar oluşturulmalıdır. Meslek ve hizmet içi eğitimlerinin düzenlenmesi, çalışma kılavuzlarının oluşturulması gibi örneklerle bu politikalar hayata geçirilmelidir.”

Yorumlar (0)