CHP'li Şevkin, İncirlik işçileri için bakanları göreve çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ekonomik kriz ortamında toplu işten çıkarmaların büyük sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı.

Vekil Haberleri 30.01.2020, 09:42 30.01.2020, 09:48
CHP'li Şevkin, İncirlik işçileri için bakanları göreve çağırdı

Adana-İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 890 Türk işçiden 424 işçi için çıkış işlemi başlatılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Dr. Şevkin, Dışişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

“EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR”

Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait Vectrus şirketinin Amerika'nın bölgeden çekilme girişimlerini gerekçe göstererek işçilere toplu kıyım uyguladığını kaydeden Dr. Şevkin, meclis genel kurulunda gündem dışı söz alarak işçilerin sesi oldu.

Vectrus şirketine bağlı olarak çalışan işçilerin ikibin 500 ABD askeri için yemek, ütü ve temizlik işlerini yaptığını vurgulayan CHP’li Dr. Şevkin, “Ekonomik kriz ortamında işçi çıkartılması yeni sorunları beraberinde getirecektir. Sorgusuz-sualsiz toplu işçi kıyımlarına sessiz kalınmamalıdır” dedi.

“İŞÇİLERİ DESTEKLİYORUZ”

31 Mart 2020 itibariyle yeni bir toplu sözleşme dönemine girileceğini ve ABD'nin bu vurdum duymaz tavrının sözleşmenin seyrini etkileyebileceğini dile getiren Dr. Şevkin, “ABD'nin her bölgede barışı bozmak adına yaptığı bu davranışa izin verilmemelidir. Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi’nin başlattığı eylemlilik hareketini destekliyoruz. İşçilerle dayanışma içinde olacağız. Kabineyi de destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)