CHP'li Şevkin'den elektrik kesintisi nedeniyle maddi zarar gören vatandaşlara çağrı!

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, elektrik kesintileri nedeniyle oluşan maddi zararların karşılanması için vatandaşları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na başvurmaya çağırdı.

Vekil Haberleri 14.10.2019, 11:33
CHP'li Şevkin'den elektrik kesintisi nedeniyle maddi zarar gören vatandaşlara çağrı!

Adana’daki elektrik kesintilerinin önlenmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Dr. Şevkin’e Bakan imzasıyla verilen yanıtta, “Elektrik kesintileri nedeniyle oluşan maddi zararlara ilişkin başvuru yapan tüm kullanıcılara ‘Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’ kapsamında işlem yapılmaktadır” denildi.

KESİNTİLERİN NEDENİ…

Yaz aylarında hava sıcaklığı 50 dereceyi bulan Adana’da sık sık kesinti yaşandığını, kış aylarında da yoğun bir kesinti uygulandığını hatırlatan Dr. Şevkin’e yanıt veren Bakan Dönmez, “Elektrik kesintileri, yatırımlar kapsamında gerçekleştirilen tesis yatırımları ve bakım çalışmalarının yanı sıra altyapı çalışması yapan kurumların şebekeye hasar vermesi, yaz aylarının sıcak, kış aylarının soğuk olduğu dönemlerde tüketicilerin sözleşme gücünden fazla elektrik tüketimi yapmaları vb. sebeplerle meydana gelmektedir” dedi.

Sorunlu bölgeler için tedbir alındığını ancak trafoların yük bilgileri ve elektrik kesintilerini uzaktan izleyecek altyapı sistemi projesi sayesinde trafoların yüklenme bilgilerinin anlık olarak izlenebileceğini, trafoların kapasiteleri dolmadan güç yükseltimi için gerekli yatırımların gerçekleştirilebileceğini belirten Bakan Dönmez, Adana’da 2019 yılı için 848 projeyi kapsayan çalışmaların sürdüğünü söyledi.


BAKANA GÖRE PERSONEL YETERLİ!

Elektrik kesintileri nedeniyle oluşan maddi zararlara ilişkin başvuru yapan tüm kullanıcılara “Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında işlem yapıldığını kaydeden Bakan Dönmez, Adana’da uzun süren elektrik kesintileri ve personel ile teçhizatın kesinti uygulanan yerlere zamanında ulaşamamasına rağmen Toroslar EDAŞ bünyesinde elektrik kesintilerine müdahale edebilecek yeterli sayıda personeli bulunduğunu, ekiplerin 7/24 üçlü vardiya düzeninde çalışmalarını sürdürdüğünü savundu.

Yorumlar (0)