CHP'li Şevkin: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı AKP ile görüldü'

CHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, doğalgaza 12 ay içerisinde 11 kez, Başkanlık sisteminden bu yana da elektriğe yüzde 400 zam yapıldığını kaydetti

Vekil Haberleri 02.01.2022, 08:26 02.01.2022, 08:28
CHP'li Şevkin: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı AKP ile görüldü'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın milleti karanlığa ve soğuğa mahkum ettiğini vurguladı.

AKP iktidarının son bir yıl içerisinde akaryakıt ürünlerine, doğalgaza ve elektriğe toplamda 50 kez zam yaptığını kaydeden Dr. Şevkin, 2022 yılının enflasyon rakamlarını düşük göstermek adına 31 Aralık 2021 gecesi yapılan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarının milleti soğuğa, karanlığa ve açlığa mahkum edeceğini vurguladı.

Milletin, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük zammı 31 Aralık gecesi ekonomiyi rayından çıkaran AKP iktidarında gördüğünü dile getiren Dr. Şevkin, elektrik faturalarında yüzde 50 ile yüzde 125, doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapılmasına sert tepki gösterdi.

“ASGARİ ÜCRETLİLER, İŞSİZLER NE YAPACAK?”

30 Aralık 2021’de zam yapılmasına karşın 31 Aralık 2021 gecesi yeniden zam gören akaryakıt fiyatlarının da sanayiciyi, çiftçiyi, sade vatandaşı kara kışa teslim edeceğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Yıl içerisinde onlarca kez zam yapan hükümet, vatandaşlarımızın yeni yıla bile huzur içerisinde girmesine engel oldu. Zamlar artık bir soygun sistemine döndü” diye konuştu.

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmakla övünenlerin 10 milyon asgari ücretlinin henüz maaşını almasına bile izin vermediğini ve günü gelmeden maaşları erittiğini dile getiren Dr. Şevkin, ayrıca asgari ücretin altında çalışan 3 milyon 400 bin işçinin, bin 500 liradan daha az ücretle çalışan 1 milyon 700 bin kişinin, hükümeti aklama kurumu haline gelen Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) iddia ettiği gibi 3 milyon 717 bin değil 15 milyon 500 bin işsizin zam yağmuru altında çaresizliğe terk edildiğine vurgu yaptı.

“ELEKTRİK FİYATLARI 4 YILDA 5 KAT ARTTI”

Doğalgazda rezerv müjdesi safsatasıyla milleti kandırmaya çalışanların doğalgaza 12 ay içerisinde 11 defa zam yaptığına işaret eden Dr. Şevkin, Erdoğan’ın partili Cumhurbaşkanı seçildiği 2018 yılından bu yana elektrik fiyatlarında yüzde 400 artış yaşandığını, elektrik fiyatlarının son 4 yılda 5 kat arttığını ifade etti.

Yapılan son zamlarla dar gelirli bir ailenin kısıtlı olarak kullandığı 210 liralık doğalgaz faturasının, aynı kullanımla 365 liraya çıkacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Vatandaş zaten doğalgazı kullanamıyor. Kara kışta milletimizi soğuğa, açlığa, karanlığa mahkum edenleri vicdana, merhamete davet ediyoruz” dedi.

“GIDA FİYATLARINA DA YANSIYACAK”

Döviz kurunu 18 liraya çıkarıp sonra düşürmekle övünenlerin, marketlere zam baskını yapanların elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlarla gerçek yüzünü gösterdiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Zor ama çok zor bir yılı geride bırakırken vatandaşlarımız daha zorlu bir yılla baş başa bırakılmıştır. Halkımız özellikle gıda fiyatlarındaki fahiş artışların durulmasını, gerilemesini beklerken yapılan yeni zamlar gıda fiyatlarını daha çok yükseltecektir. Hayat pahalılığını daha yukarılara çeken AKP iktidarının artık seçimden kaçma şansı kalmamıştır. İnanıyorum ki; milletimiz sandıkta bu zalimliğin hesabını soracaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)