banner773

CHP'li Şevkin: ''Adanalı 6 vatandaş Hafter güçlerince alıkonuldu!''

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Libya’da Hafter güçleri tarafından kaçırılan vatandaşların akıbetinin bilinmediğini, Türkiye’deki ailelerin de perişan bir hayat yaşadığını vurguladı

Vekil Haberleri 20.03.2020, 10:42
CHP'li Şevkin: ''Adanalı 6 vatandaş Hafter güçlerince alıkonuldu!''

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanan zorbalık, alıkoyma ve saldırılara Libya da eklendi.  Libya’nın doğusunda, özellikle Trablus merkezli Zaviye, Kasır, Sirte, Bingazi Bölgelerinde çalışan Türk işçiler, Hafter güçleri tarafından “Casus” veya “Terörist hücresi” diye etiketlenerek alıkonuluyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin dış politikasındaki yanlışlar nedeniyle yurtdışındaki bir çok vatandaşın mağdur edildiği gibi Türkiye’deki ailelerin de perişan bir hayat yaşamak zorunda kaldığını vurguladı.
 

ADANALI 5 VATANDAŞ’TAN HABER YOK!
Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sunan Dr. Şevkin, Adanalı Halil Gözel, Nurettin Çalık, İlker Sağlık, Yusuf Gürün, Vahit Kiraz ve Doğan Kıssa’nın 7 Şubat 2020 Cuma günü Libya’nın Sirte şehrinde Hafter güçleri tarafından kontrol bahanesiyle alıkonulduğunu, ardından Bingazi şehrine götürüldüğünü belirtti. O tarihten bu yana haber alınamayan vatandaşların ailelerinin endişeli bekleyişinin sürdüğünü kaydeden Dr. Şevkin, “Libya’daki Türk vatandaşlarına karşı yürütülen kirli savaş için alınan önlemler var mıdır? Varsa nelerdir” diye sordu.
 

LİBYA’DA KAÇ VATANDAŞIMIZ ALIKONULDU?
Libya’da Hafter güçleri tarafından alıkonulan Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan kaç vatandaşların sayısını da sorgulayan Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt arıyor:  Türk işçi ve vatandaşlarına neden ‘casus’ veya terörist’ muamelesi yapılmaktadır?  Hafter güçleri tarafından alıkonulan vatandaşlarımızın son durumları ile ilgili Bakanlığınıza ulaşan bilgi var mıdır? Varsa nelerdir?  Dışişleri Bakanlığı, Libya’da alıkonulan Türk vatandaşlarının Türkiye’deki aileleri ile iletişim kurmuş mudur? Ailelerin endişeleri giderilecek midir? Alıkonulan vatandaşlarımız dışında Libya’da yaşayan, çalışan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik tedbirler alınmış mıdır? Alınmışsa nelerdir?”

Yorumlar (0)