CHP'li Şevkin: Adana, İşsizliğin ve Yoksulluğun Başkenti Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, adam eksen adam bitecek bereketli toprakları ve sarı sıcağıyla ünlü, bir zamanlar herkesin aklına zenginlik ve bolluğun geldiği Adana’nın ülkeyi yönetenler tarafından 17 yıldır her alanda geri bıraktırıldığını vurguladı.

Vekil Haberleri 14.11.2019, 09:50
CHP'li Şevkin: Adana, İşsizliğin ve Yoksulluğun Başkenti Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak hükümet tarafından işsizliğin ve yoksulluğun başkenti yapılan Adana ve ilçelerinin sorunlarına değinmeye, çözüm aramaya devam eden Dr. Şevkin, kent merkezine uzak Tufanbeyli ve Feke’de ormancılık, hayvancılık, arıcılık ve tarımla uğraşan insanların artan maliyetler ve ürünlerinin para etmemesi nedeniyle daha çok mağdur olduğunu vurguladı.

“İŞ VE AŞ KAPISI BULUNMUYOR”

“Adanamızın fabrikalarını kapatıp sattılar, çiftçileri ekip biçtiğine pişman edip üretimden kopardılar, tarımdan sanayiye, edebiyattan sanata, ekonomiden kültürel hayata her şeyin başkenti olarak öne çıkan Adana'yı, bu beceriksiz iktidar işsizliğin ve yoksulluğun başkenti yaptı” diye konuşan Dr. Şevkin, iş ve aş kapısı bulamayan Feke ve Tufanbeyli ilçelerinde yer altı ve yer üstü zenginliklerinin iş bilmez politikalar nedeniyle değerlendirilemediğine dikkat çekti.

“DESTEK VERİN!”

“Oysa, bu cennet ilçelerimiz tarımdan turizme her konuda desteklenip teşvik edilirse tam anlamıyla cazibe merkezi olabilirdi” ifadelerini kullanan Dr. Şevkin, sorunları aşmak için çağdaş, modern, refah düzeyi yüksek, herkesin mutlu olduğu, yokluk ve yoksulluğun son bulduğu bir Tufanbeyli ve Feke yaratmak için destek beklendiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)