CHP'li Şevkin: “100 Euroluk uçak bileti 600 Euro’ya çıktı!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2,5 aydır gerçekleştirilemeyen yurtdışı uçuşlarının kısıtlamalı olarak yeniden başladığını ancak bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu kaydetti.

Vekil Haberleri 14.06.2020, 10:06
CHP'li Şevkin: “100 Euroluk uçak bileti 600 Euro’ya çıktı!”

Avrupalı Türklerin yaz tatilinde Türkiye'ye seyahat edip edemeyeceğinin netlik kazanmaması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu soru önergesinde yer aldığı gibi yurtdışı uçuşlarının başlamasının ardından uçak bilet fiyatlarının aşırı yüksek olma ihtimalinin yerini gerçekliğe bıraktığını vurgulayan Dr. Şevkin, uçak bilet fiyatlarıyla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Dr. Şevkin, örneğin salgından önce Düsseldorf-İstanbul tek yön bilet fiyatının 100-120 Euro arasında değişmesine rağmen Türk Hava Yolları’nın (THY) yaptığı yeni fiyatlandırmada bu rakamın 600 Euro civarına çıkmasına tepki gösterdi.

Özellikle yurtdışında ortalama 700 Euro emekli aylığı alan, sosyal yardıma muhtaç durumda olan ve bugünlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra ülkelerine gelmek isteyen Türk vatandaşlarına uçuk bilet fiyatlarının engel oluşturduğunu dile getiren Dr. Şevkin, özel hava yolu şirketlerinin de THY’den farklı olmadığını ifade etti.

TATİLLER BAŞLAYINCA FİYATLAR YİNE YÜKSELECEK!

CHP’li Dr. Şevkin, ay sonunda yurtdışında okul tatillerinin başlayacağını ve fiyatların o tarihlerden itibaren daha da yükselebileceğine dikkat çekerek, “İnsanlarımızın yorucu ve riskli kara yolunu tercih etmeye zorlanması engellenmelidir” diye konuştu.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle 28 Mart'tan itibaren durdurulan uluslararası uçuşların kademeli olarak yeniden başlatıldığını, Türkiye’ye hukuki bir engeli olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vatandaşlarının uçmalarına izin verildiğini hatırlatan Dr. Şevkin, Türkiye çıkışlı uçaklara ise sadece AB vatandaşları ile bu ülkelerde çalışma ve oturma izni olanların kabul edileceğini, ticari ve turistik vize ile yeşil pasaportluların uçuşuna izin verilmeyeceğini öğrendiklerini dile getirdi. Dr. Şevkin, yurtdışından Türkiye‘ye birkaç günlük iş seyahati nedeniyle gelen şirket mensuplarının karantina konusunda nasıl bir uygulama ile karşılaşacağının da netlik kazanmadığını vurguladı.

Dışişleri, Kültür ve Turizm, Sağlık ile Maliye ve Hazine Bakanlıklarını göreve çağıran Dr. Şevkin, meclise sunduğu soru önergelerine de yanıt verilmesini talep etti.

Yorumlar (0)