CHP'li Serter’den Hükümete yangın tepkisi

İzmir Milletvekili Bedri Serter, 3 gündür Türkiye'nin 17 ilinde 65'e yakın noktada çıkan ve büyük kısmı kontrol altına alınamayan yangınlar sonrası yaptığı açıklamada hükümete gerekli önlem alınmadığı için sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 30.07.2021, 13:44
CHP'li Serter’den Hükümete yangın tepkisi

Serter, açıklamasında yangınların bir milli sorun haline geldiğini ve hükümetin kontrolü kaybettiğini söyledi. Serter, "Bu iktidarın ülke için bir beka sorunu haline geldiğini söylemiştik. Onlarca uçağı olan bir saray yönetiminin ülke yangın yerine dönmüş, 4 canımız hayatını yitirmişken ve yıllardır da yangınlar yaşayan bir ülke olduğumuz gerçeği ortadayken yapması gereken yıllar için etkin önlemler almasıydı. Bugün gelinen noktada on binlerce hektar alanımız, binlerce büyük ve küçükbaş varlığımız yok oldu. Orman Bakanı hala çıkıp helikopterle söndürmenin etkin olduğunu söylemekte. Soruyorum senelerdir gelecek dediğiniz yangın söndürme uçakları nerede? Soruyorum neden Ruslardan kiralık uçak alıyoruz? Bütün bunların hesabını TBMM'ye verin" dedi.

 

Cumhurbaşkanı neden susuyor ?

Serter, yangınların çıktığı zamandan bu yana Cumhurbaşkanının hiçbir açıklama yapmamış olmasına tepki gösterdi ve "Ülkede bakkalların, marketlerin ne zaman açılıp kapanacağına bile karar veren, her konuda neredeyse tek adam olarak her şeye karar veren Cumhurbaşkanımızın bir haftadır sesi çıkmıyor. Onlarca şehri etkisi altına alan ve şu ana kadar 4 yanımızı kaybettiğimiz yangınlarla ilgili sadece kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı neden ulusunun karşısına çıkmamaktadır. Neden halkının isyanına cevap verememektedir. Kendisinin görüşünü çok merak etmekteyim, sadece ben değil bütün halkımız aynı şekilde" diye konuştu.

“Bakanlar hesap vermeli”

Serter," Bakanların tek adamın talimatıyla sahada olmaları ve kamera karşısına geçip açıklama yapmaları yetmez, TBMM acil toplansın ve ortak akılla bir milli strateji planı ortaya konsun. Yoksa korkarım daha çok canımızı, toprağımızı ve doğamızı, Milli zenginliklerimizi kaybedeceğiz. Halkın yüzde 97'sini temsil eden bir Meclis derhal acil bir "Yangın seferberlik gündemi" ile toplanmalıdır ve Bakanlar 17 ayrı ilde çıkan yangınların nasıl sadece 2 kiralık uçak ile söndürülmeye çalışıldığının hesabını vermelidir" dedi.

“Vatandaşların zararları karşılansın”

Serter, açıklamasında pandemi döneminde iktidarın vatandaşa destek olması gerekirken İban istediğini ve topladığı yardımları da şeffaf dağtılmadığını hatırlattı ve bu yangınlar sonucunda da iktidarın bugün itibariyle 23,5 milyon TL gibi bir yardım yapacağını söylediğine değindi ve "Pandemide vatandaşına destek olmayıp vatandaşına İban dağıtanlara sesleniyorum: Yangınlarda zarar gören tüm vatandaşlarımızın zararları karşılansın. Halkımız her zaman seferberliğe hazır ama size güvenini kaybetti. Bu kez ufacık bedeniyle koyunlarını, kuzularını kurtarmaya çalışan çocukların vicdanı kadar vicdanlı olun "dedi.

“THK’ ya çöktünüz”

Serter, bu yangınların söndürülmesi için de acilen Türk Hava Kurumu'nun uçaklarının devreye alınması gerektiğinin altını çizdi ve" 1300 gayrimenkulu olan zengin bir Cumhuriyet kurumunun halka ait varlıklarına da çöktünüz ve sonuçta çıkan yangınlarda her şeyini kaybeden  insanlarımızın hayatını kararttınız. Halka ait olanı halka verin. THK konusunda da acilen TBMM'ye hesap verin” diye konuştu. 

Yorumlar (0)