CHP'li Sertel: Gazetecileri Bırakın Ekonomiyi Düzeltmeye Bakın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e verdiği soru önergesiyle, “Ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır” diye sordu.

Vekil Haberleri 12.11.2019, 11:45 12.11.2019, 11:47
CHP'li Sertel: Gazetecileri Bırakın Ekonomiyi Düzeltmeye Bakın

İktidarın güdümündeki Sabah Gazetesi’nde bir gazetecinin “Ekonominin genel yapısı, milli para, finansal göstergelere ilişkin olarak, bunların fiyat, değer veya seviyeleri üzerinde önemli ölçüde etki doğurabilecek yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, bu suretle menfaat elde edenlerin, 6 aydan iki yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adlı para cezasıyla cezalandırılması gündemde” şeklindeki yazısını verdiği soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıyan Atila Sertel, AKP iktidarından böyle bir hamle gelirse şaşırmayacağını söyledi.

SİMİT-YUMURTA HESABI

Ekonomik nedenlerle yaşanan intiharların, kendini yakanların, sütünü döken köylülerin Saray ve Saray medyasının gündeminde olmadığının altını çizen Atila Sertel, “İktidar istiyor ki bütün gazeteciler ‘ekonomi çok iyi, Türkiye’de her şey güllük gülistanlık’ diye peşi sıra yazılar yazsın, ekonominin başındaki damada methiyeler dizsin. İktidara mensup milletvekillerinin çay, simit ve yumurta üzerinden yaptığı hesaba bakarsak Türkiye’de gerçekten her şey çok güzel” diye konuştu.

Ekonomik krizi aşmak için adeta “deli dumrul” vergileri üreten iktidarın gazeteciler üzerinde bu yönde bir baskı oluşturma girişiminin kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu yönde bir hazırlığın olduğunun konuşulmasının dahi basın ve ifade özgürlüğüne zarar verdiğinin altını çizdi.

“KARŞISINDA DURURUZ”

İktidardan bu yönde bir hazırlık olup olmadığının cevabını beklediklerini dile getiren Sertel, şunları söyledi:

“Türkiye ve basın özgürlüğü için kara bir leke olacak böyle bir kanun teklifi Meclis’e getirilirse iktidarın bu ayıbını temizlemek için mücadele ederiz. İktidar gazetecilerin ne yazıp yazmayacağı ile değil ekonomiyi düzeltmekle uğraşsın. Ekonominin düzeldiği bir ortamda gazeteciler ‘ekonomi kötü’ diye yazmaz. Ekonomik sebeplerle intihar edenleri dahi sayfalarında, ekranlarında görmeyen kişilere de gazeteci denmez.”

 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan Albayrak ve Gül’e verdiği soru önergelerinde şunları sordu:

1-        Bakanlığınız tarafından veya bakanlığınızdan görüş alınan ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır?

 

2-        Ekonomi gazetecilerinin cezalandırılmasına ve sindirilmesine yönelik bu kanun taslağı neleri içermektedir?

 

3-        Ülke ekonomisiyle ilgili olumsuz yapanların cezalandırıldığı bir ülke var mıdır? Varsa bunlar hangi ülkelerdir? Bu ülkelerde gazetecilere ne gibi cezalar verilmektedir?

Yorumlar (0)