CHP'li Serkan Topal: Hatay, Türkiye'nin barış ve huzur havzasıdır

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, şer güçler Türkiye'yle ilgili ne zaman bir atak yapsalar ilk önce Hatay'dan başlıyorlar, dedi.

Vekil Haberleri 14.10.2020, 14:49 14.10.2020, 15:39
CHP'li Serkan Topal: Hatay, Türkiye'nin barış ve huzur havzasıdır

Türkiye’de kaos çıkarmak isteyenlerin, öncelikle Hatay’da kargaşa çıkarmak istediklerini ifade eden Topal, Hatay Halkı bugüne kadar bu oyuna gelmedi, bundan sonrada asla gelmeyecektir ifadesini kullandı. Konuşmasına Hatay’da çıkan orman yangınlarına değinerek devam eden Topal, Hükümeti Hatay’a destek vermeye çağırdı. Serkan Topal TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi.

Bir kez daha bütün Hatay halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakınız, şer güçler Türkiye'yle ilgili ne zaman bir atak yapsalar ilk önce Hatay'dan başlıyorlar. Peki, neden? Çünkü Hatay, Misakımillî'nin son halkası, Türkiye'nin barış ve huzur havzasıdır. Biliyorlar ki Türkiye'yi hasta etmenin yolu, Hatay'ı grip yapmaktan geçer. Biliyorlar ki Türkiye'yi kaosa sürüklemenin yolu, Hatay'da kargaşa çıkarmaktan geçer. Bakınız, Suriye savaşıyla başlayan çatışmanın ilk bombasını Hatay Reyhanlı'da gördük. İlk mülteci akımına uğrayan illerimizin başında Hatay vardı. Afrin operasyonunda yine Hatay vardı. İdlib savaşında, Zeytin Dalı Harekâtı'nda ilk provokatif olaylar yine Hatay'da oldu. Ticaret kapıları kapanan yine Hatay. Bunlar yetmezmiş gibi son bir ay içerisinde Samandağ'da başlayıp Belen'de, Arsuz'da, Karaağaç'ta devam eden olaylar, yangınlar ve özellikle yapılan her saldırıya evlerine, iş yerlerine, cadde ve sokaklarına şanlı bayrağını asarak yanıt veren Hatay halkı. Çünkü Hatay, ana vatana katılmak için on beş yıl mücadele vermiş ve bu mücadelenin sonunda Misakımillî'deki yerini almıştır.Hatay her koşulda cumhuriyete bağlı, devleti ve ülkesi için her türlü riski göğüsleyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olmanın gururu ve bilincini her zaman taşımaktan onur duyan bir kent, bir halk.

ORMANLAR BİZİM YEŞİL VATANIMIZDIR

Ormanlar bizim yeşil vatanımızdır. Bir kez daha söylüyorum: Yeşil vatanımızdır. Ormanları yakan anlayışı bir kez daha lanetle kınıyorum. Orada yanan canlar -hayvanlardan bahsediyorum- bu ülkenin değeridir. O ağaçların her bir yaprağında şehitlerimizin kokusu, her avuç toprağında şehitlerimizin kanı vardır. Buradan yangının söndürülmesinde emeği başta olan itfaiyecilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire başkanlarımıza ve Orman Genel Müdürlüğündeki bütün personel arkadaşlarımıza ve hatta o gece başta değerli milletvekilimiz Suzan Abla, Sayın Suzan Şahin gece oradaydı, tabii Sayın Kaşıkçı da oradaydı diğer milletvekili arkadaşlarımız da oradaydı Sayın Valimiz de oradaydı; herkese teşekkür ediyoruz.

HATAY ÜLKEMİZİN YÜKÜNÜ ÇEKİYOR

Tabii ben burada Hatay'ın sorunlarını defalarca, defaatle kürsüde dile getirdim, bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum ama: Evet, orada olaylar oluyor, orada vatandaşlarımız mağdur oluyor ama oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetini görmeyen bir Hükûmet var, görmeyen bir Cumhurbaşkanı var. Bunu burada ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanına buradan seslenmek istiyorum..

Bundan da onur duyuyorum. Ama Hükûmet bunu görmüyor dedik. Gelin Hataya özel bir ödenek verin. Her 2 gençten biri işsiz.

İstihdamı arttırıcı tedbirler alalım. İhracat durdu, tır filoları çürümeye terk edildi, çiftçinin ürettiği mal tarlada kaldı, yerel yönetimler 500 bine yakın sığınmacı nüfusuna hizmet veriyor, 500 bin Suriyeli. Hatay Ortadoğu ülkelerine ciddi anlamda iş gücü sağlıyordu ama bütün bunlar gerçekten durdu.

Evet, bazen altyapılarda çalışmalar yapılıyor. Onları takdirle karşılıyoruz, buradan da teşekkür ediyoruz. Ama sizler de çok iyi biliyorsunuz ki Hatay'da şu anda işsizlik ön safhada ve birçok vatandaşımız şu anda işsiz, gelin bunu burada çözelim.

Evet, gelin çıkın deyin ki Hatay'ın bütün sorunlarını birlikte el ele çözeceğiz, 11 milletvekili bir araya gelelim Hatay'ın sorunlarını birlikte çözelim biz varız zaten günü geldiğinde teşekkür etmesini biliyoruz.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ KEYFİ DAVRANIYOR

Evet, şunu da ifade etmek istiyorum. Elektrik Piyasası Kanunundaki değişiklik teklifimle ilgili değerli arkadaşlar. Bakın, vatandaşlarımız üç - beş gün faturayı yatırmadığı zaman, elektrik faturasını yatırmadığı zaman hepimiz çok iyi biliyoruz çünkü elektriği kesiliyor. Yüzde bilmem kaç zam yapılıyor ondan sonra açma kapama cezası. Peki elektrik kesildiği zaman Hatay'da neden dağıtım şirketine bir yaptırım uygulanmıyor? Gelin bu kanunla bu adaletsizliği ortadan kaldıralım. Çünkü gerçekten ortada bir adaletsizlik var yani dağıtım şirketi istediği zaman elektriği kesiyor herhangi bir yaptırımı yok ama vatandaş faturayı yatırmadığı zaman elektriği kesiliyor, üstüne de elektrik kapama açma cezası geliyor. Ondan sonra çiftçilerimizin trafo sökme takma ücretini de dağıtım şirketi alıyor. Gelin, birlikte Hatay'a hizmet edelim bütün milletvekilleri olarak.

Yorumlar (0)