CHP'li Serkan Topal: Devlet yoksul yurttaşlarımıza konut tahsis etmelidir

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ''Devlet yoksul vatandaşlarımıza konut tahsis etmelidir'' dedi.

Vekil Haberleri 08.02.2021, 12:35
CHP'li Serkan Topal: Devlet yoksul yurttaşlarımıza konut tahsis etmelidir

Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi veren Serkan Topal, teklifin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

Anayasamızın 5’inci maddesinde Devletin temel amaç ve görevleri, başlığı ile ...."kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır" denmektedir.

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar, sosyal güvenceden yoksun yurttaşları zor duruma sokmaktadır. Devlet, Bir taraftan evlenmeyi ve 3 çocuk yapmayı söylem olarak teşvik ederken, diğer taraftan iş olanağı olmayan, herhangi bir konut sahibi de olmayan yurttaşları sokağa terk etmektedir. Barınma temel bir sorundur. Bizim Anayasamızda sosyal devlet ilkesi gereği güvence altına. Anayasada yurttaşların huzur ve güvenini sağlamak kamu erkine yüklenmiş bir görevdir.

Bu yasa teklifinin hazırlanmasındaki amaç, Devletin; sosyal devlet ilkesine uygun olarak yoksul yurttaşlarına sahip çıkmasını, yasalarla koruma altına almak ve uygulamaya sokmaktır.

Yorumlar (0)