CHP'li SEÇER, HER HAFTA MAHALLELERİ ZİYARET EDİYOR, SORUNLARI GÖRÜYOR VE ÇÖZÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir İlçesi’ne bağlı Çavak, Emirler, Değirmençay ve Karahacılı mahallelerini ziyaret edip, yurttaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi. Başkan Seçer, Bozon-Karahacılı mahalleleri arasındaki 3 kilometrelik yolda yapılan çift kat sathi kaplama çalışmalarını da inceledi. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüklerini ve Belediye Başkanlığı görevini severek yaptığını vurgulayan Başkan Seçer, “Hizmetini, görevini yapmayan bir belediye başkanı köyleri bu kadar rahat dolaşmaz” dedi.

Vekil Haberleri 27.09.2020, 12:05
CHP'li SEÇER, HER HAFTA MAHALLELERİ ZİYARET EDİYOR, SORUNLARI GÖRÜYOR VE ÇÖZÜYOR

Çavak Mahallesi’nde gündeme gelen kanalizasyon sorunuyla ilgili talep üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Biz bu bölgede geniş bir proje yapıyoruz. Şu anda çalışma devam ediyor. Etraftaki bütün bu mahalleleri kapsıyor. Acaba şehir kanalizasyon hattına mı bağlayalım, yoksa farklı bir ünite mi kuralım diye proje çalışıyorlar. O neticelendiği zaman bütün bu bölgenin kanalizasyon işi yapılacak” diye konuştu. Başkan Seçer, MESKİ’nin şu anda 27 noktada çalışma yürüttüğünü vurgulayarak, “Sizden toplanan her kuruş sizin evinize, yolunuza, köyünüze yatırım olarak gelecek” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerini Yenişehir İlçesi’ne bağlı Çavak, Emirler, Değirmençay ve Karahacılı mahalleleriyle sürdürdü. Seçer, Bozon-Karahacılı mahalleleri arasındaki 3 kilometrelik yolda yapılan çift kat sathi kaplama çalışmalarını da inceledi. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüklerini belirten Başkan Seçer, mahalleliler tarafından davul-zurna ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Seçer, kanalizasyon, içme suyu ve yol konusu başta olmak üzere yurttaşların her tür talebini tek tek dinleyip not etti.

Seçer, Çavak, Emirler, Değirmençay ve Karahacılı mahallelerini ziyaret etti

Bir günde Yenişehir İlçesi’ne bağlı 4 kırsal mahalleyi ziyaret eden Başkan Vahap Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ecer, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Büyükşehir ve Yenişehir belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve mahalle muhtarları da eşlik etti. Başkan Seçer’in ilk durağı Çavak Mahallesi oldu. Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in annesinin vefat haberinin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu sebeple Özyiğit’in ziyaretlere katılamadığını belirtti.

“Dün akşam bir heyelan meydana gelmiş, o yol da açılmış”

Mahallelerde yol ve kanalizasyon konusundaki talepler önemli bir yer tuttu. Başkan Seçer, Çavak Mahallesi’nde, Emirler grup yolunda 2,5 kilometrelik ikinci kat sathi kaplama yaptıklarını belirtti. Seçer, ayrıca 20 kilometre banket ve menfez bakımı, 2 adet büz ve baks ağzı açma, 1 kilometrelik serme, sulama ve sıkıştırma işlemleri ile 72 metrelik büz boru döşemesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçer, Çavak-Emirler-Değirmençay-İnsu-Kocahamzalı mahalle yollarında da 12 kilometrelik rotmiks çalışması yaptıklarını belirterek, “Dün akşam bir heyelan meydana gelmiş. O yol da açılmış. Kocahamzalı-Çavak arasında ani bastıran yağmurda bir heyelan oluşmuş. Ekiplerimiz onları da açmış” diye konuştu.

“Proje neticelendiği zaman bütün bu bölgenin kanalizasyon işi yapılacak”

Çavak Mahallesi’nde gündeme gelen kanalizasyon sorunuyla ilgili talep üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Biz bu bölgede geniş bir proje yapıyoruz şu anda, çalışma devam ediyor. Etraftaki bütün bu mahalleleri kapsıyor. Acaba şehir kanalizasyon hattına mı bağlayalım, yoksa farklı bir ünite mi kuralım diye proje çalışıyorlar. O neticelendiği zaman bütün bu bölgenin kanalizasyon işi yapılacak” diye konuştu.

“Sizden toplanan her kuruş size yatırım olarak gelecek”

Başkan Seçer, kanalizasyon sorununun bazı bölgelerde vidanjör marifetiyle giderildiğini belirtti. Vatandaşlardan gelen “kanalizasyon yok, neden atık su bedeli alınıyor” şikayetlerine de yanıt veren Seçer, “Bizim vidanjör hizmetlerimizde para alınmıyor biliyorsunuz. Bir anlamda o da kanalizasyon hizmetidir. Size sistemi kuramadığımız için onu seyyar şekilde taşıyoruz, bu da bir hizmettir. Onun için alınıyor. Bütün bunlar, tekrar size dönüşsün diye yapılıyor. Biz de mümkün olduğunca hem su bedelleri, hem alınan atık su vergileri, diğer bütün vergiler hususunda mümkün olan en asgari, en az yükü vatandaşa getirmek isteriz. Ama şunu iyi bilin ve rahat olun, bu samimiyetime inanın. Sizden toplanan her kuruş sizin inanın evinize, yolunuza, köyünüze yatırım olarak gelecek. Yani sizin her kuruşunuz benim kuruşumdan daha değerli” ifadelerine yer verdi.

“Şu anda MESKİ 27 yerde çalışma yapıyor”

Başkan Seçer, su faturalarından alınan her kuruşun vatandaşlara hizmet olarak döndüğünü belirtti. MESKİ’nin şu anda 8 yağmursuyu hattı, 6 kanalizasyon hattı, 2 atıksu arıtma tesisi ve 11 içme suyu hattı olmak üzere 27 noktada çalışma yürüttüğünü vurgulayan Seçer, “Akkent, Yenişehir’de, bu bölgede. Yıllardır yağmur suyu sorunu var. İşte, bitti. Yaptık çok şükür. Vatan Caddesi, Mezitli’de. Ben bu yıl sel geldiğinde Ocak ayında, bizatihi gittim o bölgelere sabahın 4’ünde, 3’ünde. Irmak gibi su akıyor, nehir gibi su akıyor. Hepsini çözdük, yaptık. 6 ayda yaptık bunları. Parayla oluyor bunlar. Bakın Karacailyas’ı çözdük. Orada da sel baskını oluyordu. Kızkalesi’ni sel basıyordu, çözdük. Silifke’de, burada, Yalınayak Deresi’nde şu anda yine yağmur suyu hattı çalışmaları yapılıyor. 27 nokta, 11 yerde içme suyu hattı yapılıyor. 11 noktada. Her yerde bir çalışma var. Bu paralar size yatırım olarak dönüyor” dedi.

“Çavak’a çocuk parkı kuracağız”

Başkan Seçer, Çavak Mahallesi için kendisinden çocuk parkı yapılması istendiğini ve ilk etapta yapılan ihaleyle 50 adet çocuk parkının geleceğini, yeni yapılacak ihalelerle de bu çalışmaları sürdüreceklerini duyurdu. Seçer, “Çavak’a da bir tane programa aldık. En kısa sürede kuracağız” diye konuştu.

“Köy yerlerinde kanalizasyon uzun süreler yatırım konusu edilmemiş”

Ziyaretlerini Emirler Mahallesi’yle sürdüren Başkan Seçer, burada da kanalizasyon sorunuyla ilgili kendisine iletilen bir talep üzerine, “Artık kanalizasyonlar bir kentin, bir mahallenin olmazsa olmaz yatırımı. Tamam, büyük yatırım, çok para harcanıyor, altyapı çalışması ama insan sağlığı her şeyden önemli. Çevre sağlığı her şeyden önemli. Bu konuda belediyemizi, belediye başkanının hassas olduğunu bilin ve kısa sürede bu sorunların üstesinden geleceğimizi de size söyleyebilirim” diye konuştu.

“Biz herkesin belediye başkanıyız”

Başkan Seçer’in diğer bir durağı Değirmençay Mahallesi oldu. Mahalle sakinleri Başkan Seçer’i davul-zurna ve alkışlar eşliğinde karşıladı. Mahalle girişinde büyük boy Türk Bayrağı’yla birlikte Başkan Seçer’e mahalle meydanına kadar eşlik eden mahalleli, Seçer’e çiçek ve ürettikleri ürünlerden sundu.

Başkan Seçer, mahalle meydanında yaptığı konuşmada Mersin’e huzur getirdiklerini vurguladı. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüklerini söyleyen Seçer, “Büyükşehir Belediye Başkanı, pandemide evlere girerken, yoksulun, hastanın, yaşlının, engellinin, bütün vatandaşların her kim olursa olsun bizden yardım talep eden, bizden katkı isteyen hangi vatandaşımın evine girerse girsin gözü kör girdi. Onun hangi partili olduğuna bakmadı. 166 bin gıda kolisi dağıttı bu belediye. Herkese dağıttı. Sadece Cumhuriyet Halk Partili ailelere mi dağıttı? Kendisine oy veren ailelerin yardımına mı koştu Büyükşehir Belediyesi ya da Yenişehir Belediyesi? Asla değil. Biz herkesin belediye başkanıyız” dedi.

“Kanalizasyon konusu önemli. 3’te 2’si duruyor, 3’te 1’i daha önce yapılmış”

Başkan Seçer, Değirmençay’da yurttaşların taleplerini dinleyip tek tek not etti. Seçer, mahalledeki yol sorunlarıyla ilgili ilçe belediyesiyle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Mahallede 820 ton yama çalışması yaptıklarından söz eden Başkan Seçer, alan düzenleme ve tesviye çalışmalarının yanı sıra 2 kilometrelik banket ve şarampol açtıklarını, dere ıslahı yaptıklarını ve yollara 19 adet menfez yerleştirme çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Seçer, kanalizasyon bağlantısı konusuna da değindi. Başkan Seçer, “Kanalizasyon konusu önemli. 3’te 2’si duruyor, 3’te 1’i daha önce yapılmış. MESKİ Genel Müdür Vekilimiz bu kalan yeri de yapabiliriz diyor. Kanalizasyonu programa aldıracağız” dedi.

“Görevini yapmayan bir belediye başkanı köyleri bu kadar rahat dolaşmaz”

Başkan Seçer, ziyaretlerini Karahacılı Mahallesi’yle noktaladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini severek, isteyerek ve keyifle yaptığını belirten Başkan Seçer, “Evelallah, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar doğru işler yapıyoruz ki, insanlarla rahat oturup, sohbet edebiliyoruz. Bakın hizmetini, görevini yapmayan bir belediye başkanı köyleri bu kadar rahat dolaşmaz. Bırakın merkezdeki 300 mahalleyi, şehrin merkezindeki mahalleleri, köyleri dolaşıyoruz. Niye? Birebir. Bakın, aramızda mesafe yok. Çünkü kendimizden eminiz. Niyetimizden eminiz. Yaptıklarımızdan eminiz, yapacaklarımızdan eminiz. Size olan sevgimizden, saygımızdan eminiz, kalbimizden, yüreğimizden, duygularımızdan eminiz. Onun için rahat geliyoruz. Güzel işler oluyor. Güzel işler olmaya devam edecek”

Başkan Seçer, Karahacılı Mahallesi’nden gelen sulama borusu talebine de değindi. Değirmençay’da da benzer bir talebe karşılık veren Başkan Seçer, ihtiyaç olan 1000 metrelik sulama borusunu 2021 yılında kooperatif vasıtasıyla üreticiye ulaştıracaklarını müjdeledi.

Yorumlar (0)