CHP'li Şaroğlu: Ovacık’taki köylülerin kullandığı araziler 49 yıllığına özel şirkete mi kiralandı?

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli’nin Ovacık İlçesinde köylüler tarafından kullanılan arazilerin özel şirkete tahsis edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı.

Vekil Haberleri 21.05.2020, 15:56 21.05.2020, 16:01
CHP'li Şaroğlu: Ovacık’taki köylülerin kullandığı araziler 49 yıllığına özel şirkete mi kiralandı?

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Köseler köyü sınırları içerisinde bulunan 508 ve 510 parsel numaralı 2 milyon 297 bin 700 metrekarelik alanın irtifak hakkı verilmek suretiyle özel bir firmaya 49 yıllığına tahsis edildiğine ilişkin iddiaların basında yer aldığını belirten Şaroğlu, konuyla ilgili olarakMeclis’e soru önergesi sundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu, “Ovacık İlçesinde bulunan 508 ve 510 parsel numaralı 2 milyon 297 bin 700 metrekarelik alanın irtifak hakkı verilmek suretiyle özel bir firmaya 49 yıllığına tahsis edildiği iddiaları doğru mudur. Doğru ise söz konusu arazi hangi firmaya, kiralanmıştır ve söz konusu projenin içeriği nedir” diye sordu.

CHP’li Şaroğlu, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

- Ovacık İlçesinde bulunan 508 ve 510 parsel numaralı 2 milyon 297 bin 700 metrekarelik alanın irtifak hakkı verilmek suretiyle özel bir firmaya 49 yıllığına tahsis edildiği iddiaları doğru mudur?

- Doğru ise söz konusu arazi hangi firmaya, kiralanmıştır ve söz konusu projenin içeriği nedir?

- Bahsi geçen ihale hangi tarihte ve nerede gerçekleştirilmiştir? İhalenin usulü ve türü nedir? İhaleye katılan gerçek ve tüzel kişi sayısı kaçtır?

- İhale sürecinde ilan duyurusu yapılmış mıdır, kamuoyu bilgilendirilmiş midir?

- Ovacık İlçesinin doğal yapısı ile içinde bulunan Munzur Vadisi'nin de Milli Park statüsü dikkate alındığında, konuyla ilgili olarak Sosyal Etki Değerlendirme ve Çevresel Etki Değerlendirme raporlarına ihtiyaç duyulmuş mudur?

Yorumlar (0)