CHP'li Şaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı personeline dağıtılan üstün başarı ödüllerinde yaşanan ayrımcılığı Bakan Selçuk'a sordu!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 yılı performansına göre dağıtılan üstün başarı ödüllerinde yaşanan ayrımcılığa ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 15.10.2020, 13:51
CHP'li Şaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı personeline dağıtılan üstün başarı ödüllerinde yaşanan ayrımcılığı Bakan Selçuk'a sordu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca personeline dönük üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönerge kapsamında, 81 il genelinde birçok unvan sahibi personelin ödül almaya layık görüldüğünü belirten Şaroğlu, ancak bu konuda Tunceli’nin ayrımcılığa uğradığını kaydetti.

2019 LGS sonuçlarına göre Türkiye genelinde 2’nci olma başarısı gösteren Tunceli’de sadece tek bir personele ödül verildiğine dikkat çeken Şaroğlu, “Okuma oranı ve eğitim düzeyine göre yıllardır hep ilk sıralarda yer alan Tunceli’de, tek bir kurum personelinin ödüle layık görülmesi, bu başarıda büyük bir paya sahip olan eğitmenlere karşı vefasızlık değil midir” diye sordu.

Şaroğlu, Bakan Selçuk’tan şu sorulara yanıt istedi:

- Bakanlığınızca yayımlanan 2019 yılında ödül alan personel listesinde, Tunceli’de görev yapan sadece bir personele ödül verilmesinin altında yatan sebep nedir? Bu durum sizce adil ve hakkaniyetli midir?

- Okuma oranı ve eğitim düzeyine göre yıllardır hep ilk sıralarda yer alan Tunceli’de, tek bir kurum personelinin ödüle layık görülmesi, bu başarıda büyük bir paya sahip olan eğitmenlere karşı vefasızlık değil midir?

- Söz konusu Yönergeyle personele dağıtılan ödüller dikkate alındığında, Tunceli ilinin son yıllarda gösterdiği başarı örtüşmekte midir? Bu ödüllerin verilmesine dayanak olan başarı ölçütü nedir?

- Son 10 yıl itibariyle Tunceli ilinde görev yapan eğitmenlere verilen ödül sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır?

Yorumlar (0)