CHP'Lİ SARIBAL: HASTANE BİNASI OKUL MU YAPILACAK?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Şehir Hastanesi’nin açılmasından sonra kapatılan ve ‘deprem riski’ taşıdığı iddia edilen Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, eğitim kurumu olarak verileceğine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.01.2020, 13:21
CHP'Lİ SARIBAL: HASTANE BİNASI OKUL MU YAPILACAK?

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sarıbal, Şehir Hastanesinin açılmasından sonra Bursa’daki sağlık hizmetlerinin aksadığını söyledi. Şehir merkezinde hastane ihtiyacının büyük olduğunu kaydeden Sarıbal’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi :

 

Şehir Merkezinde Hastane İhtiyacı Büyük

“Şehir Hastanesi açıldıktan sonra şehir merkezindeki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi dışındaki bütün hastaneler kapatıldı. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi de kapatılan hastanelerden biriydi. Bu hastanenin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve yıkılacağı söylenmişti. Oysa şimdi bu hastane binasının tadilat yapılarak bir eğitim kurumuna devredileceği söylentileri var. Hastalar için risk oluşturan bir bina öğrenciler için risk oluşturmuyor mu? Ayrıca, şehirden 19 km uzakta olan Şehir Hastanesi’ne gidemeyen hastalar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyor. Hastanenin hasta kapasitesi inanılmaz boyutlarda arttı. Şehir merkezinde hastane ihtiyacı büyük. Eğer Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi tadilat yapılarak hizmet verecek hale geliyorsa neden hastane olarak hizmete sokulmuyor?

Konuyu bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıdık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevabını kamuoyu ile de paylaşacağız.”

Yorumlar (0)