CHP'li Sarıbal: 700 Milyon TL'lik bitmeyen stadyum!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şehrin siluetini bozan, 1 Milyar TL’lik maliyetiyle, devleti ve vatandaşları büyük zarara uğratan Doğanbey TOKİ Projesi’nden ders almayan AKP Büyükşehir Belediyesi’nin 700 Milyon TL’yi bulan maliyetiyle Türkiye’nin en pahalı ve dünyanın ilk bitmeyen stadyumuyla yeni bir rezalet rekoru kırdığını açıkladı.

Vekil Haberleri 28.10.2020, 13:14
CHP'li Sarıbal: 700 Milyon TL'lik bitmeyen stadyum!

9 yıldır bitirilemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun gelin arabalarının eğlencesi olmaktan öteye gidemediğini açıklayarak, “Sosyal medyada bir trend var. Nasıl Başladı? Nasıl Bitti? diye. Ama biz Timsah Arena için ‘Nasıl Bitti’ dahi diyemiyoruz. Evlenen gençler ‘aşkımız Timsah Arena gibi hiç bitmesin’ dileğinde bulunuyor” dedi.

CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, 2018 yılında; “Dev Timsah Bursa’yı yuttu. 700 Milyon TL ile Türkiye’nin en pahalı ve bitmeyen ilk stadyumu için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulmalı” diyerek gerçekleştirdiği açıklamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Bursa Büyükşehir Stadyumu’ndan sonra yapımına başlanan Antalya Stadyumu 103 Milyon TL, Eskişehir stadyumu 140 milyon TL, Sivas stadyumu 106 milyon TL, Trabzon Stadyumu 250 milyon TL, Gaziantep Stadyumu 120 Milyon ve Diyarbakır Stadyumu 150 Milyon TL’ye yapıldığını ve tam anlamıyla hizmet veremeye başladığına dikkat çeken Orhan Sarıbal, 6 stadyuma bedel Timsah Arena’nın adeta Bursa’yı yuttuğunu söyledi.

“Timsah Arena, Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyenin bütçesini yedi. Timsah Bursa’yı yutarken, onlar timsah gözyaşı döküyorlar” diyen Sarıbal şöyle devam etti:

1 Milyar TL’lik Doğanbey TOKİ’den Sonra 700 Milyon TL’ye İkinci Ucube

“Ben yaptım oldu’ mantığıyla, Bursa Osmangazi’de eski para ile 1 katrilyon, yeni para ile 1 milyar TL harcayarak TOKİ aracılığıyla Doğanbey diye bilinen siteler diktiler. Kentin göbeğine büyük bir hançer sapladılar. Devleti ve vatandaşları büyük bir zarara uğrattılar. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Doğanbey’i yıkmak için 900 milyona ihtiyaçları olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Başka bir ülkede olsa bırakın belediye başkanlarını ilgili bakanlar bile istifa eder. Ancak bizde kendi bakanlarının bile hata ve rezalet diye ifade ettikleri projeyi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şehre daha fazla zarar vermesine göz yumdular.

Şehir içi trafik ve ulaşım sorunu kriz boyutunda. Bursalılar Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor, en pahalı ulaşımını kullanıyor. Hava kirliliği nedeniyle halk sağlığı alarm veriyor. Uludağ’ın suyu ve doğası alan ediliyor. Otopark sorunu hat safhada. Şehir her sağanak yağışta sular altında ama Türkiye’nin en borçlu belediyesi sıralamasında Bursa en üstte. Böylesine ciddi sorunlar dururken şehrin tüm kaynaklarını heba ederek ortaya timsah şeklinde yeni bir ucube daha çıkardılar. Ona da şimdiye kadar 700 milyon TL para döktüler ama bitiremediler. Ama bunlar hala utanmadan stadyumun reklamını yapmaya çalışıyor. Bursa’yı daha fazla zarara sokmamaları için bir reklam önerisinde bulunmak istiyorum. Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurun. ‘10 yıla yaklaşan süresiyle dünyanın bitmeyen ilk stadyumu rekoru’ ödülünü alır, böylece bu rezaleti tüm dünyanın duymasını sağlarsınız.”

Sadece Atatürk İsmini Değil, Taraftarın Mabedini, Şehrin Anılarını Yıktınız

Yerel yöneticilerin stadyumla, şehrin planlamasını ve kaynaklarını heba etmelerinin dışında daha büyük zararları olduğunu da hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “UEFA kriterlerine uyan ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının oynandığı Atatürk Stadyumu sizi neden rahatsız etti. Türkiye’nin en tutkulu, yeşil beyaz sevdalısı taraftarların mabedini yok ettiniz. Atatürk adını silmek için bir şehrin belleğini anılarını yok ettiniz, yıktınız. Yıllar geçse de Bursa tarihinde özellikle Doğanbey ve Büyükşehir Timsah Arena ucubeleri kara bir leke olarak yer alacaktır” dedi.

Yorumlar (0)