CHP'li Sarıaslan'dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru önergesi!

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteği ile TBMM’ye yazılı bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 18.06.2020, 17:38
CHP'li Sarıaslan'dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru önergesi!

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, önergesinde şu ifadeleri kullandı;

Her zaman görevi başında hazır olan sağlık çalışanları barışta, savaşta salgında ve doğal afetlerde de çeşitli tehlikelere rağmen görevini aksatmadan yürütmektedir. Yıpranma payı ayırt edilmeksizin tüm sağlık çalışanlarına verilmelidir. 7/24 esasına göre özverili bir şekilde çalışan sağlık teşkilatlarının her neferi yıpranma payını hak ediyor. Zira her türlü riske rağmen görevini ihmal etmeden çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığınca yıpranma payına bir düzenleme yapılmış, ancak tüm personeli kapsamadığından personel arasında ayrımcılık ve ötekileştirme düşüncesiyle rahatsızlık ve memnuniyetsizlik meydana gelmiştir. Bu nedenle yıpranma payı kadro ve unvan ayrımı yapılmaksızın 4 yıla 1 olmalı ve herkesi kapsayacak şekilde revize edilerek yeniden düzenlenmelidir.

Bu bağlamda,

1- Sağlık çalışanlarımız arasında barışı ve adil çalışma düzeninin sağlanması açısından yıpranma payının polis, asker ve diğer risk grubu çalışanlarımızda olduğu gibi süresi net olarak ayrımsız verilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise ne zaman uygulanacaktır?

Yorumlar (0)