CHP'li Sancar müjdeyi verdi

Yeni Askerli Sistemi yasalaştı, Milli Savunma Komisyonu Üyesi Sancar Twitter’dan duyurdu.

Vekil Haberleri 25.06.2019, 19:49
CHP'li Sancar müjdeyi verdi

Yaklaşık 2 haftadır TBMM’de maddeleri görüşülen yeni askerlik sistemi için bugün kritik bir gündü. Kalan maddelerin de kabul edilmesiyle birlikte yeni askerlik sistemi 25 Haziran 2019 günü yasalaştı. CHP Denizli Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Teoman Sancar müjdeyi Twitter hesabından verdi.

TBMM’de 2 haftadır maddeler üzerinde görüşen milletvekilleri büyük çoğunluğunu oylamış ve yetişmeyen maddeler 25 Haziran 2019 Salı gününe kalmıştı. Kalan maddelerin de bugün oylanıp  TBMM Genel Kurulu’nda 335 oyla kabul edilmesiyle yeni sistem yasalaştı. Askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

130 BİN TERHİS

Yeni askerlik sisteminin maddelerinin onaylanmasının ardından Resmi Gazete’de yayınlanması beklenecek. Ardından da askerlik hizmet süresi düşeceği için yaklaşık 130 bin asker erken terhis olacak.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik başvuruları yeni askerlik sisteminin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başlayacak. İlk etapta bakaya durumunda olanların bedelli askerlik başvuru yapmasında bir engel olmayacak.

SANCAR TWİTTER’DAN DUYURDU

CHP Denizli Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Teoman Sancar yeni askerlik sisteminin yasalaştığını şu paylaşımla duyurdu;

Yorumlar (0)