banner758

CHP'li Sancar: Fatura vatandaşın üstüne yükleniyor

CHP Denizli milletvekili Teoman Sancar, "Denizli sınırları içerisinde işletilen 616 su deposundan 567 tanesinde debimetre olmaması nedeniyle su birim maliyetini hesaplayamıyor, bu nedenle su faturalarındaki yüksek miktarlar vatandaşın sırtına yükleniyor” dedi.

Vekil Haberleri 29.12.2020, 17:35 29.12.2020, 17:38
CHP'li Sancar: Fatura vatandaşın üstüne yükleniyor

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay Raporu üzerine açıklamalarda bulunan Sancar, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Denizli sınırları içerisinde işletilen 616 su deposundan 567 tanesinde debimetre olmaması nedeniyle su birim maliyetini hesaplayamıyor, bu nedenle su faturalarındaki yüksek miktarlar vatandaşın sırtına yükleniyor” dedi.

İŞTE O FATURALAR

Aydın ve Muğla’daki su faturalarını basın mensuplarına gösteren Sancar, “Bakın, Aydın’da 21 metreküp su tüketen bir vatandaş 135 TL ödüyor, yine Aydın’da 21 metreküp bir vatandaşın faturası o da 135 TL ödüyor. Peki, Denizli’de durum ne? Denizli’de 21 metreküp tüketen bir vatandaş olarak ben 185 TL ödüyorum. Bu nasıl bir düzendir?. Aynı birim metreküp fiyatına Denizli halkı %30’dan fazla para ödüyor. DESKİ’yi batırdılar, sürdürdükleri şatafat düzenini vatandaşın sırtına yıktılar” ifadesini kullandı.

BELEDİYE, MODELLİK VE OYUNCULUK HİZMETİ ALMIŞ

Sayıştay’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi için hazırladığı rapor hakkında da değerlendirmede bulunan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Osman Zolan yönetimindeki AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, yine har vurup harman savurmuş. O kadar pervasızca davranıyorlar ki bu devran hiç bitmeyecek sanıyorlar. Merak etmesinler Denizli halkı bunların gerçek yüzünü gördü. İlk seçimde gereken dersi verecektir” dedi.

Sayıştay raporları incelerken dehşete kapıldığını kaydeden Sancar, şöyle konuştu:

“ÇİFTLİK GİBİ YÖNETMİŞLER”

“Bunlar ne yönetmelik ne mevzuat ne de kanun dinlemiş. Mevzuatın öngördüğü borçlanma sınırının 580 milyon TL üstüne çıkmışlar. Doğrudan temin yoluyla önüne gelen her şey için harcama yapmışlar. Çoğu usule aykırı. 185 bin TL’ye modellik ve oyunculuk hizmeti alınmış. 150 bin TL’ye kongre merkezi için açılış hizmeti almışlar. Hayırdır manken ajansı mı kurdu belediye? Açılış için bu kadar para harcanır mı?

Başkan kendi reklamını yapmak için, bez çanta yaptırmış ve milletin cebinden 630 bin TL’yi harcamış. Evine ekmek götüremeyenlere, “o zaman aç değiller” deyip kuru ekmeği reva görenler, milyonları işte böyle harcamış!”

DESKİ FACİASI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ise ayrı bir parantez açılmasının gerektiğini söyleyen Sancar, “Burası bir dipsiz kuyu gibi. Mevzuata aykırı milyonlar harcanmış. Su birim maliyetini bile hesaplayamayan bir kurum düşünün. Denizli sınırları içerisinde işletilen 616 su deposundan 567 tanesinde debimetre yok. Bunu ben demiyorum Sayıştay raporları söylüyor. Denizli’de vatandaşa satılan suyun, komşu şehir Aydın’dan %30 pahalı olmasının gerekçesi işte bu yönetim tarzdır. DESKİ binası beş yıldızlı otellerden farksız, lüks ve şatafat her yerinden akıyor. Faize milyonlar ödeyen bir kurum, yükü vatandaşın sırtına yıkıp, lüks binalarda gününü gün ediyor. Borç içinde yüzüyorlar ama şatafattan ödün vermiyorlar. Yazıklar olsun” dedi.

Sancar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Denizli’de alt yapı çalışmaları bitmek bilmiyor. Çıkıp caddelere bakın, yeni asfalt atılmış bir bölgede birkaç gün sonra yeniden kazı çalışması başlıyor. Yaz aylarında yapılması gereken çalışmalar, kış aylarına bilerek mi bırakılıyor, merak ediyorum. Yıllardır kenti yönetenler, içme suyu hatlarını bile çözemediler. Yolların hali perişan, adım başı açılan çukurlar vatandaşın hayatını da riske atıyor. Araçlara zarar veriyor.

KIRMIZI KART GÖRECEKLER

BELTAŞ firması aracılığıyla 42 adet taşınmaz ihalesiz olarak üçüncü şahıslara kiraya verildiğini kaydeden Sancar, “Bu da kanuna aykırı bir durum. Yine yapılan alımlarda birçok usulsüz durum var. Bunların hepsini Denizlili vatandaşlarımıza anlatacağız. Yaptıkları otogar ortada, adeta çürüyor, Esenler Otogarı’nın eski hali gibi korkutucu. 130 Milyon para gömdüler buraya, yazık günah diyorum. Sayıştay Denizli Belediyesi’ne sarı kart göstermişti, yerel seçimde ise vatandaş bunlara kırmızı kart gösterecek” dedi.

Yorumlar (0)