CHP'li Şahin:‘’Cumhuriyet, Bağımsızlık ve Hürriyetimizden Asla Taviz Vermeyeceğimizin En Kesin İfadesidir!’’

Cumhuriyetin ilan edilmesinin 97. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, ‘’Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonrasında bizlere armağan edilen Cumhuriyet, sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan toplumsal ve siyasi bir projedir.’’ dedi.

Vekil Haberleri 27.10.2020, 11:22
CHP'li Şahin:‘’Cumhuriyet, Bağımsızlık ve Hürriyetimizden Asla Taviz Vermeyeceğimizin En Kesin İfadesidir!’’

Cumhuriyet’in ilan edilmesinin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Şahin, ‘’Cumhuriyet, bizler için bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin en kesin ifadesidir. Cumhuriyet bizler için Türk ulusunun büyük bir medeniyet destanı, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma azmi, karanlığa ve esarete karşı başkaldırısıdır. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde imkansızı başardığımızın kanıtıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmesiyle Türk halkı çağdaş dünyada hak ettiği yere sahip olmuştur.’’ dedi.

Şahin sözlerine şu şekilde devam etti;

‘’Cumhuriyet; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta ve sosyal yaşamın her alanında çağdaş uygarlık düzeyine erişmek için en büyük dayanağımız olmaya devam etmektedir. Bu anlamda yol gösterici olan Cumhuriyet, Türk milleti tarafından toplum hayatının en vazgeçilmez unsuru olarak benimsenmiştir. Milletimiz karşılaştığı tüm sorunları da bu zamana kadar Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberlikten ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Milletçe en büyük mutluluklarımızdan bir tanesi de böylesine özel gün ve milli bayramlarımızı kutlamaktır. Milli bayramlarımızı elimizden almak isteyenlere asla müsaade etmeyecek, koşullar ne olursa olsun tüm bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu bağlamda bu tarihi gün dolayısıyla başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, döktükleri kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.’’

Yorumlar (0)