CHP'li Şahin: ‘’ Yoksulluğun ve Yasakların Kaldırıldığı Bir Türkiye’yi Hep Birlikte İnşa Edeceğiz! ‘’

CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr. Fikret Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 30.07.2020, 09:34
CHP'li Şahin: ‘’ Yoksulluğun ve Yasakların Kaldırıldığı Bir Türkiye’yi Hep Birlikte İnşa Edeceğiz! ‘’

Kurban Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr. Fikret Şahin, bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının güçlendiği günler olduğunu belirterek, ‘’ tüm vatandaşlarımızın sadece bayramlarımızda değil; adalet ve eşitlikle harmanlanmış bir şekilde her gün birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamaları en büyük temennimdir.’’ dedi.

Mesajında sevgi ve hoşgörünün altını çizen Milletvekili Fikret Şahin, ‘’ Milletimizi bir arada tutan manevi zenginliğimiz olan bayramlarımız, toplumsal birlik ve dayanışmanın en güzel örneğidir. Sevgi, kardeşlik ve dostluğun vücut bulduğu, dayanışma ve paylaşmanın sembolü olan Kurban Bayramını da bu sene hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yandan bu mutluluğu yaşarken; ülkemizde işsizlik, yolsuzluk, liyakatsizlik ve adaletsizliğin katlanarak artmaya devam ettiğini görüyoruz. Bayramlar, ülkemizin geleceği ve yaşadığımız sorunların çözümü için ayrıştıran her anlayışın karşısında birleştirici fırsatlar sunmaktadır. Her zaman olduğu gibi bugün de nihai hedefimiz, birbirine küstürülmüş ve kutuplaştırılmış toplumumuzu bir araya getirerek ülkemizde kardeşlik duygularını yeniden canlandırmaktır. Asıl bayramları yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların ortadan kaldırıldığı; hakkın, hukukun ve adaletin tesis edildiği bir Türkiye’yi kurduğumuzda hep birlikte yaşayacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

Küresel boyutta devam eden Covid-19 salgını sebebiyle vatandaşların kurban kesimi ve bayram ziyaretleri esnasında gerekli önlemleri alması konusunda uyarılarda bulunan Dr. Fikret Şahin şunları söyledi; ‘’ Ne yazık ki bu yıl bir bayramı daha Covid-19 salgını gölgesinde geçirmek zorundayız. Her ne kadar bayramda herhangi bir kısıtlama olmayacak olsa da vatandaşlarımız özellikle bayram ziyaretlerini olabildiğince kısa tutmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. Tüm Balıkesirli hemşerilerimi ve vatandaşlarımızı hijyen ve mesafe kurallarına uymaya davet ediyorum. Salgın ülkemizde tüm hızıyla devam etmektedir. Bu duygularla Covid-19 mücadelesinde son beş aydır büyük bir özveriyle en ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, tüm Balıkesirli hemşerilerimin ve vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçirmelerini diliyorum. Tüm halkımızı dayanışma, sevgi, kardeşlik duygularının hâkim olduğu bir Türkiye için gerekeni yapmaya davet ediyor, Kurban Bayramı’nın milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve barış getirmesini diliyorum. ‘’

Yorumlar (0)