banner773

CHP'li Şahin: ''Tıbbi cihaz sektörü finansal krizde!''

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 150 milyar liralık sağlık pazarının yüzde 7-8’ini oluşturan tıbbi cihaz sektörünün sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Vekil Haberleri 28.01.2020, 09:55
CHP'li Şahin: ''Tıbbi cihaz sektörü finansal krizde!''

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, tıbbi cihaz ve malzeme sektörünün içinde bulunduğu finansal krize çözüm aranması gerektiğini belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Şahin, ağırlıklı olarak kronik hastalara hizmet veren tıbbi cihaz ve ortopedi ürünleri satan tıbbi cihaz satış merkezlerinin çeşitli sorunları bulunduğunu, ayakta tedavide uygulanan malzemeleri satan tıbbi cihaz satış merkezleri, kendi içerisinde solunum, ortopedi, yara bakım gibi birçok alanda da uzmanlaşmış firmaları da barındırdığını, ancak tıbbi cihaz satış merkezlerine yönetmelik ile getirilen sorumlu müdür, satış tanıtım elemanı, klinik destek elemanı ve m2 gibi zorunluluklar yanında eczanelere de tıbbi cihaz satış yetkisi verilmesi ile haksız rekabetin önünün açıldığını söyledi.

CHP’li Şahin TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede ‘‘Eczanelere yönelik bu zorunlulukların olmaması birçok tıbbi cihaz satış merkezini iflasın eşiğine getirmiştir. 150 milyar liralık sağlık pazarının yüzde 7-8’ini oluşturan tıbbi cihaz sektörü finansal krizdedir.  Sağlık Bakanlığı tıbbi cihaz sektörünü görmeli, taleplerini karşılamalıdır.’’ ifadelerini kullandı.


CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in, Sağlık Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplamasını istediği sorular işe şöyle:

2014-2020 yılları arasında iflas eden tıbbi cihaz satış merkezi sayısı nedir? 

Tıbbi cihaz ve ortopedi ürünlerinin satışı konusunda eczaneler ile tıbbi cihaz satış merkezleri arasındaki haksız rekabetin önlenmesi için düzenleme yapılacak mıdır? Yapılacak ise bu düzenlemeler neler olacaktır?

Tıbbi cihaz satışı konusuna tıbbi cihaz satış merkezine getirilen zorunluluklar eczanelere de getirilecek midir? 

Yorumlar (0)