CHP'li Şahin: Hükümet Din ve İnanç İstismarında Sınır Tanımıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 14 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan, Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler İçin Etik Kurallar hakkında çıkan kararın İslam Fıkıhına dayandırılmasını TBMM Genel Kurulu 2020 Yılı Bütçe Görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmayla eleştirdi.

Vekil Haberleri 20.12.2019, 12:30
CHP'li Şahin: Hükümet Din ve İnanç İstismarında Sınır Tanımıyor!

Ülkemizde pozitif hukuk kurallarının, mesleki ciddiyet ve tutarlılığın bir kenara atıldığının altını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin; ‘’Bu kararla objektif değerlendirmelerden uzaklaşılmış, sübjektif bir değerlendirme şekli getirilmiştir. Alınan bu kararla, denetçinin yerine getirdiği görev ve mesleki sorumlulukların bir tür ibadet olduğu, hatta Fıkıh ilke ve kurallarına uygun olmayan bir davranışın kanunlara veya mesleğe uygun olsa dahi meşru sayılamayacağı belirtilmiştir.’’ dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’de ikili hukuk sistemi olmadığını vurgulayan CHP’li ŞAHİN, bu kararın alenen din ve inanç istismarı olduğunu, hatta Anayasa’nın 2’nci maddesinde ifade edilen laiklik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek alınan bu kararın mütedeyyin vatandaşlarımızı dolandırmak için hazırlanan bir kılıf olduğunu söyledi. CHP’li vekil sözlerine son verirken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den alınan bu karar için derhal işlem yapılmasını talep ederek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)