CHP'li Şahin: “ Hizmetteki şehir hastanelerinin aylık kira ödemeleri nedir ?”

Balıkesir Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Op.Dr. Fikret ŞAHİN basın açıklaması yaptı. Şahin, "İktidar mensubu milletvekillerine sadece bir soru sormak istiyorum; “ hizmetteki şehir hastanelerinin aylık kira ödemeleri nedir ?” Biliyorlar mı?" dedi.

Vekil Haberleri 07.05.2020, 09:06
CHP'li Şahin: “ Hizmetteki şehir hastanelerinin aylık kira ödemeleri nedir ?”

CHP’li Şahin’in açıklaması şu şekilde:

Zira bu soruyu yazılı olarak sağlık ve maliye bakanına sorduğumda cevap alamadım, her iki bakanda cevaplayamadı, umut ediyorum değerli milletvekillerimiz bu sorumuza cevap verebilirler.

Sayın milletvekilleri bu soruya cevap verebilirlerse hem vatandaşlarımız ödediği vergilerin nerelere, hangi miktarda harcandığını görmüş olur hem de biz bilgi sahibi oluruz.

İktidar yetkilileri vatandaştan aldıkları vergileri yani paraları kamu adına harcama yetkisine sahipler bu sebeple harcamayı yapanların millete karşı sorumlulukları var. Bundan dolayı diyoruz “kamu yönetimi şeffaf ve hesap verebilir olmalı” diye. Maalesef şimdiye kadar bu şeffaflığı iktidar yetkililerinden göremedik, umarım bundan sonra görebiliriz.

Bu nedenle iktidar milletvekillerinin cevaplaması için sorumu tekrarlıyorum “şu an hizmetteki şehir hastanelerinin aylık kira ödemeleri nedir ?”.

Diğer bir husus ise yüz yılı aşkın zamandan bu yana Balıkesir halkına fedakarlıkla hizmet etmiş Balıkesir Devlet Hastanesinin hali, içler açısı durumda. Benimde uzun yıllar onurla görev yaptığım bu güzide hastanemiz ülkemizin en önde gelen hastanelerinden biriyken neden bu hale getirilmiştir?

Neden Balıkesir Devlet Hastanesi A2 sınıfı hastane konumundan B sınıfı hastane konumuna düşürülmüş ve neden 600 yataktan 260 yatağa düşürülmüştür? Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak sayısı azaltılmış, yoğun bakım servislerinin bir kısmı kapatılmış, özellikli hizmet veren birimleri kapatılmış ve hastane adeta kasaba hastanesi noktasına getirilmiştir. Şu an Balıkesir Devlet Hastanesi B sınıfı hastane statüsündedir ve bazı ilçelerdeki A2 sınıfı devlet hastanelerin altında konuma getirilmiştir. Balıkesir’in en köklü hastanesi olan Devlet Hastanesi bir ilçe devlet hastanesi konumuna dahi sahip değildir. Bu durumdan iktidar milletvekillerinin haberi var mı acaba ? Balıkesir Devlet Hastanesine Balıkesir halkının ne kadar çok ihtiyacı olduğundan haberdarlar mı ? Vatandaşlarımızdan devamlı “biz Balıkesir Devlet Hastanesini eski halinde görmek istiyoruz” diye istek alıyoruz. Sayın milletvekillerine önerim, bir gün Devlet Hastanesi civarındaki halkla ve esnafla görüşsünler bakalım Balıkesir haklının bu konuda ki görüşü ne ?

Balıkesir’e hep birlikte hizmet edelim diye çaba gösteriyorum. Balıkesir Devlet Hastanesi orada yerinde gelin ek bina inşaatını başlatın ne bekliyorsunuz? Gelin Hastanesini tekrar 600 yataklı A2 sınıfı hastane haline getirelim. Bizde sizi o zaman alkışlayalım, takdir edelim. Balıkesir halkı sizden laf değil, hizmet bekliyor.

Ayrıca Balıkesir merkez havaalanının isminin “Kuvayi Milliye” olmasını konusunda Balıkesir halkı adına TBMM ve Bakanlığa başvurumuz var, bu konuda da iktidar milletvekillerinin desteğini bekliyoruz, hep birlikte Kuvayi Milliye ismini dünyaya tanıtalım. Bu konuda da destekleri olup olmadığını Balıkesir kamuoyu öğrenmek istiyor.

Son olarak şunu da belirtmek isterim ki ; Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin ve Kuvayi Milliye şehrinin milletvekili olmak dünyanın en büyük onur ve şerefidir. Bunun bizlere yüklediği sorumluluğunun bilincinde hizmet ettik, ediyoruz ve edeceğiz. Bunu defalarca meclis kürsüsünde de ifade ettim ama görüyorum ki bir kez daha tekrarlama gereği doğmuştur “Ben Mustafa Kemal’in Milletvekiliyim” nokta.

Yorumlar (0)