CHP'li Şahin: ‘’Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez!’’

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Vekil Haberleri 07.11.2020, 00:00 07.11.2020, 10:50
CHP'li Şahin: ‘’Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez!’’

CHP'li Şahin, Dünya tarihinde ölümünün üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen hayatın bir dakikalığına durduğu tek kişinin Mustafa Kemal ATATÜRK olduğunun altını çizerek; ‘’ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 57 yıllık ömründe Dünya ve Türk tarihini değiştirecek gelişmelere imza attı. Hayatında umutsuzluğa yer olmayan Mustafa Kemal ATATÜRK, bugün miras bıraktığı ilkeleriyle bizlere bu sıkıntılı günlerde halen ışık olmaktadır.’’ dedi. 

Şahin’in 10 Kasım açıklaması şu şekilde;

‘’ Mustafa Kemal ATATÜRK 38 yaşında düşman işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkmıştır. 40 yaşında Sakarya’da Kurtuluş Savaşı’nın kaderinin değiştirmiş, Mareşal olmuştur. 41 yaşında İzmir’e girmiş ve Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmıştır. 42 yaşında ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurmuştur. Hayatı boyunca umutsuzluğa, yılgınlığa düşmeyen Atatürk, imkansızlıklara asla boyun eğmemiştir. Silah arkadaşlarıyla birlikte, İstiklal Harbini kazanarak Asil Türk milletinin yeniden, daha güçlü ve saygın bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamıştır.

Atatürk; ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile dünya tarihin en seçkin şahsiyetleri arasında yer almış askeri ve siyasi bir dehadır. Türk Milleti için yaptığı sayısız hizmetin yanı sıra dünya barışı idealini her daim ön planda tutmuş, bu yönüyle tüm milletlerin saygısını kazanmıştır. Atatürk böylece sadece Türk milletinin değil, tüm dünyadaki mazlumların sesi olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yaşadığı yüzyılın yetiştirdiği büyük bir lider olarak tarihe geçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Milletvekili olarak bugün Atamızın kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmayı kendimize görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı ve müreffeh bir ülke olma yolunda canla başla çalışıyoruz. Bu vesileyle, milletimizin azim ve kararını zafere taşıyan Ebedi Başkomutanımız, yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz özlem, minnet ve saygıyla anıyorum.’’

Yorumlar (0)