CHP'li Rafet Zeybek: Kum hırsızlığında adı geçen Mecli̇s üyeleri̇ i̇sti̇fa etmeli̇

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Kaş ilçesi Ova Mahallesinde geçtiğimiz hafta orman arazisinde iş makineleri ile izinsiz kum çıkartan ve ticaretini yapan aralarında Kaş Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis üyelerinin de olduğu iddia edilen çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 26.02.2021, 14:07
CHP'li Rafet Zeybek: Kum hırsızlığında adı geçen Mecli̇s üyeleri̇ i̇sti̇fa etmeli̇

CHP’li Zeybek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Kaş ilçesinde yaşanan kum hırsızlığı ve bu hırsızlığa AKP’li meclis üyelerinin de karıştığı iddialarını ve sürecin hangi aşamada olduğunu sordu.

KUM HIRSIZLIĞINDA ADI GEÇEN MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETMELİ

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, verdiği önerge ile birlikte yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “AKP iktidarında rant ve talanın en çok zarar gördüğü kentlerin başında Antalya gelmektedir. En son yaşanan talan haberi, Kaş ilçemizde aralarında AKP’li meclis üyelerinin de olduğu iddia edilen kişilerin kum hırsızlığı yaptığıdır. Kaş’ta siyasilerin karıştığı rantın, talanın ve yağmanın önüne bu sefer yargı geçti. İddia edilen suça karışanlar hakkında başlatılan soruşturmayı yakından takip edeceğiz ve TBMM gündemine getireceğiz. İsmi geçen AKP’li meclis üyelerini istifaya davet ediyorum, çünkü siyasi etik bunu gerektirir.

KAŞ’IN VE ANTALYA’NIN DOĞASINI SAVUNMAK, YURTTAŞLIK GÖREVİDİR

Kaş’ta sahillerin, ormanların talan edilmesinin önüne geçilmesi gerekirken, bu seferde kumunun yağmalanması ile karşı karşıyayız. Yağmalanmadık bir karış toprak bırakmak istemeyen bir zihniyetin iktidarında, Kaş’ın ve Antalya’nın doğasını savunmak bir yurttaşlık görevidir.”

Yorumlar (0)