banner773

CHP'Lİ POLAT'TAN 19 MAYIS MESAJI

CHP’li Polat, Ulu Önder Atatürk’ün 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsız mücadelesinin, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun yolunu açtığını belirterek, “Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanlar, Gençliğe Hitabe’sini bir kez daha okumalıdır. Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Vekil Haberleri 18.05.2019, 09:00 18.05.2019, 09:49
CHP'Lİ POLAT'TAN 19 MAYIS MESAJI

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ülkemizi işgalden kurtarmak için Samsun’da attığı ilk adımın, Türk ulusunun kaderini değiştirdiğini ifade etti. Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlamayanlara Gençliğe Hitabe’yi bir kez daha okumalarını öneren Polat, “Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. yılını kutluyorum” dedi.

 “19 MAYIS ULUSUMUZUN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

            Polat yayınladığı mesajda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da ülkemizi işgalden kurtarmak için Samsun’a attığı ilk adımın, ulusumuzun kaderini değiştirdiğini ifade ederek, “Bu adımla tarihe altın harflerle adını yazdıran Kurtuluş Savaşı başlamıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bağımsız mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür” dedi.

“ATATÜRK’ÜN DEHASINI ANLAMAYANLAR GENÇLİĞE HİTABE’Yİ OKUSUN”

            19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meşalenin, ulusumuzun çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırılmasında yolumuzu aydınlattığını vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

“Tarih boyunca bağımsız yaşamış, esarete asla boyun eğmemiş olan Türk halkıyla birlikte onurlu bir mücadele veren Atatürk, “En büyük eserimdir” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, inanıp güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Sadece bu tavır bile Atatürk’ün, Cumhuriyetimiz’i emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir. 19 Mayıs’ı önemsizleştirip ve sıradanlaştırmaya çalışanlar ne yazık ki bu ruhu kavrayamamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanlar, Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabe’sini bir kez daha okumalıdır.  Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorumlar (0)