CHP'li Öztunç, TRT'nin tartışılan yayın politikasını TBMM gündemine taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT Haber’de yayınlanan grup toplantılarının partilere göre süre dağılımını Meclis gündemine taşıdı. Bazı grup toplantılarının tamamı yayınlanırken bazılarına 10 dakika süre ayrıldığına dikkat çeken Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Süreçle ilgili inceleme ya da soruşturma açılacak mıdır” sorusunu yöneltti.

Vekil Haberleri 07.01.2021, 13:20
CHP'li Öztunç, TRT'nin tartışılan yayın politikasını TBMM gündemine taşıdı!

Meclis’te grubu bulunan bütün partilere eşit mesafede durması gereken TRT’nin uyguladığı çifte standart, kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Daha önce çeşitli mecralarda tarafsız yayın yapmak zorunda olan TRT’nin partilere göre yayın politikası belirlemesini sert bir dille eleştiren ve bu durumun normalleştirilmesi gerektiğinin altını çizen CHP’nin gazeteci kökenli ismi Ali Öztunç, konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemiyle TBMM gündemine taşıdı.

Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

1- 24-25 Kasım 2020, 1-8-15-22-23 Aralık 2020 tarihlerinde TBMM’de düzenlenen Grup toplantıları TRT Haber’den partilere göre kaçar dakika yayınlanmıştır?

2- Partilerin grup toplantılarının yayınlanıp yayınlanmamasına nasıl karar verilmektedir?

3- Partilerin grup toplantılarının yayın süresi hangi ölçütlere göre belirlenmektedir?

4- Partilerin grup toplantılarının yayınlanmasında 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanununun 5. Maddesinin “m bendi”, Kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak” ilkesi dikkate alınmakta mıdır?

5- Bu çerçevede bazı partilerin grup toplantılarının tamamı yayınlanırken, diğer partilerinin grup toplantılarının 10-30 dakika süreyle yayınlanması, yayın ilkelerine aykırı değil midir? Süreçle ilgili bir inceleme ya da soruşturma açılacak mıdır? Yayın sürelerinde eşitlik-adalet sağlanacak mıdır?

Yorumlar (0)