CHP'li Öztunç: “Damat Nerede? Ankara’da Mı, İstanbul’da Mı, Marmaris’teki Saray’da Mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un başkanlığında oluşturulan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu, Aydın, Manisa, Denizli, İzmir ve Muğla illerinde bire bir yerinde temas ve incelemelerde bulunarak çalışmalarını tamamladı.

Vekil Haberleri 22.01.2021, 17:00 22.01.2021, 17:02
CHP'li Öztunç: “Damat Nerede? Ankara’da Mı, İstanbul’da Mı, Marmaris’teki Saray’da Mı?”

Komisyon araştırmaları sonrası gelinen noktayı basın mensuplarıyla paylaşan Ali Öztunç, ülke gündemine dair de değerlendirmelerde bulunarak, “Damat Nerede? Ankara’da Mı, İstanbul’da Mı, Marmaris’teki Saray’da Mı?” sorularını yüksek perdeden dillendirdi.

Jeotermal Araştırma Komisyonu çalışmalarının son gününde basın mensuplarının karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, STK’lardan, sanayiciye, çevrecilere, sermaye sahiplerine ve tarım üreticilerine varana değin çeşitli taraflarla görüştüklerini aktararak, komisyonun hazırlayacağı raporun Genel Başkan Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanına sunulduktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Jeotermalle özellikle tarım alanlarındaki üretimin bitirildiğinin altını çizen CHP’li Ali Öztunç, bu duruma bir dur demenin gerekliliğini anlattıktan sonra gündeme dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Öztunç’un değerlendirmeleri sırasında Damat Berat Albayrak nerede? Şehit ve gazi yakınları için toplanan yardım paraları nerede? Deprem vergileri nerede? Soruları ve cevaben beşli çeteyi işaret etmesi dikkat çekti.

TÜM TARAFLAR DİNLENİLDİ, RAPOR HAZIRLANIYOR

Öztunç’un Basın Açıklamasından Satırbaşları Şu Şekilde;

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonumuzun çalışmalarının bugün son gününde İzmir'deyiz. Odalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik, düşüncelerini aldık. Gayet verimli sunumlar gerçekleşti ve bunların hepsinden faydalandık. Tarafları dinliyoruz. Sermayeyi de, sanayiciyi de, çevreci arkadaşlarımızı da, tarım üretici arkadaşlarımızı da, herkesi dinliyoruz. Çalışmalarımızın sonunda bir rapor hazırlayarak bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına da yollayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanına da yollayacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na da sunarak kamuoyuna açıklayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma komisyonu oluşturulması için de bir kanun teklifi vereceğiz.

MANİSA’DA ÜZÜM, AYDIN’DA İNCİR BİTİRİLDİ

Bizim komisyon çalışmalarımıza dair söyleyeceklerimiz bunlardır ama şu da bir gerçektir ki jeotermalle Aydın'da incirin bitirilmek istendiği ve bitirildiği, Manisa'da üzümün bitirildiği de bir gerçektir. Buna izin verilmemesi gerekiyor. Bu bölgede yapılan tarım üretimimizin, özellikle Manisa'da yapılan üzüm üretiminin Türkiye'de en yüksek olduğu, dünya sıralamasında yer aldığını da unutmadan buna izin vermemek gerekiyor.

EKONOMİYİ MAHVEDEN DAMAT NEREDE?

Jeotermallere ilişkin komisyon çalışmalarınızı anlattıktan sonra ben başka bir konuya dikkat çekeceğim. Değerli arkadaşlar, Berat Albayrak nerede? Damat nerede? Kayıp... Bakanlıktan istifa etti. Alındı mı, istifa mı etti nasıl olduysa artık o süreç o gün bu gündür haber yok. Sırra kadem bastı. İstanbul'da mı, Ankara'da mı, Marmaris'te Saray'da mı, damat Berat Albayrak nerede, niye piyasaya çıkmıyor, bir sıkıntısı mı var? Ekonomiyi mahvetti. Damat Berat Albayrak'ın nerde olduğunu sormaya devam edeceğiz.

TOPALAN DEPREM VERGİLERİNE NE OLDU, NEREDE?

Başka bir konu, deprem vergileri nerede? Deprem vergileriyle toplanan paralar nerede? Beşli çeteye harcadılar, beşli çeteye verdiler, deprem vergileri nerede diye sorduğumuzda yanıt dahi veremiyorlar pişkin pişkin gülüyorlar bir de.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN TOPLANAN PARA KİME HORTUMLATILDI?

Beşiktaş saldırısında gaziler ve şehit yakınları için toplanan paralar nerede? Kime hortumlattınız? 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları için toplanan paralar nerede? Kimlere hortumlattınız. Vatandaşa İBAN verip para yok diyorsunuz, sonra vatandaşlardan topladığınız parayı milletin anası küfreden adama ve onun arkadaşları beşli çeteye veriyorsunuz. Bunları söylemeye, sorgulamaya devam edeceğiz. Damat nerede, bu topladığınız paralar nerede, deprem vergileri nerede?

Soru-Cevap

CHP'YE GEÇEN BELEDİYENİN JEOTERMAL ORTAKLIĞINA DAİR GELEN BİR SORU...

Alaşehir Belediyesini kastediyorsunuz. Alaşehir Belediyesinde eski MHP'li belediye şirketin ortağı, hissedarı durumunda. Bu devam ediyor. Şimdi belediye başkanımız çalışmalarını sürdürüyor. Geldiğinden beri ruhsat da vermedi bunu da söyleyelim.

Yorumlar (0)