CHP'li Öztunç: ''Bakan Koca beni de kandırdı!''

Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; beraberinde CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile birlikte Marmaris Belediyesini ve CHP Marmaris İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 09.10.2020, 09:45
CHP'li Öztunç: ''Bakan Koca beni de kandırdı!''

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın turizmde yaşanan krizle ilgili bilgi verdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; bugün (08 Ekim 2020) CHP İlçe Binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Türkiye zor günlerden geçiyor, İçerde olsun dışarıda olsun. Dışarıda Doğu Akdeniz meselesi Azerbaycan meselesi, içeride de ciddi bir ekonomik krizle boğuşuyoruz. Pandemi belki bir miktar etmen oldu ama geçmişte de bir kriz vardı. Bu süreçte hükümetin artık Türkiye’yi yönetemediğini hep birlikte görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Türkiye’yi yönetemediği gibi maalesef acziyata da düşüyor. En son yerel seçimlerde İstanbul da Ankara da Antalya da Adana da pek çok yerde vatandaşlar gittiler Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partili belediyelerini desteklediler ve belediye başkanlarımız göreve geldiler. Ve gayet de başarılı yönetiyorlar. İsimler, hepimiz gelip geçiciyiz. Ben şimdi genel başkan yardımcısıyım yarın başka bir arkadaşım gelecek. Hiç kimsenin babasının malı değildir bu makamlar. Ne ilçe başkanımın babasının malı, ne il başkanımın babasının malı ne belediye başkanımızın babasının malı.

ANKARA İSTANBUL BİTTİ SIRA MUĞLA’YA GELDİ

Dün bodrumda gündeme gelen Jeotermal Enerji santralleriyle ilgili ihaleydi, dün resmi gazetede yayınlandı. Muğla’da 32 merkezde JES’le ilgili. Cennet Muğla bitirilmek isteniyor. Cennet Muğla’ya göz dikmiş birileri. 10 Bodrum’da, 4 Marmaris’te İçmeler’ den başlayıp Turunç’ a Bozburun’a kadar Jeotermale izin veriyor hükümet. Diyor ki gel buradan aç çıkart, doğayı mahvet diyor. Biz yatırıma enerjiye karşı değiliz. Yanlış anlamasın kimse ama işte Aydın örneği var önümüzde. Gerçekte bizde dünyanın yaptığı gibi güzel yapılmıyor. Kötü örnekler bizde duruyor. Bir anda Ne oldu da Muğla da 32 tane Jes sahası çıktı? Kasa boş, para kazanacak e Muğla’ yı halledeyim. İstanbul’u sattılar, Ankara’yı parsel parsel sattılar Bülent Arınç’ın deyimiyle. şimdi gözü Muğla’ya diktiler. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi öyle mi? Türkiye’nin cennet köşesi Muğla AKP tarafından satılmak isteniyor. Bir yandan bakıyorsun 1 milyon 100 bin m2 hazine arazisi özelleştirmeye imara açılıyor Bodrum ortakent te aynı gün 32 tane JES çıkmış bi bakıyorsun başka yerlerde koylar satılığa çıkıyor. Biz bunu söyledik, birilerinin ağırına gitti,. AK parti Muğla Milletvekilleri açıklama yapmışlar. Hayırdır zorunuza mı gitti, bu ihaleleri siz mi alacaktınız, yandaşlarınız mı alacaktı kardeşim? Kime verecektiniz JES’leri? Bu ihaleleri açarken yerel yöneticilere sordunuz mu? Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına, Bodrum belediye Başkanına, Marmaris belediye başkanına sordunuz mu?.. Halka sorma, yerel yöneticiye sorma ihaleye çık biz tepki gösterince çık yazılı açıklama goygoy yap. Demişler ki Ali Öztunç gitsin kendi memleketine sahip çıksın demişler e bu ayıp ta onlara yeter. Eğer ben gelip de Muğla’ya Maraş Milletvekili olarak sahip çıkıyorsam, onlar sahipsiz bırakıyor demektir.

MUÇEV ÇEVREYİ KORUMAK ADINA ÇEVREYİ KATLEDEN ŞİRKET

MUÇEV iki vakıftan oluşuyor amacı çevreyi korumak güya ama ticaret yapıyor. Bildiğiniz para kazanmak için kurulmuş kamu şirketi, bildiğiniz limited şirket, olmuşlar. Hata burada. İkincisi çevreyi korumak adına çevreyi katlediyor. Bu neye benzer biliyor musunuz? Hayvanları koruma derneği kuruyor, horoz dövüştürüyorlar. Uyuşturucuyla mücadele derneği diyorlar, gidiyorlar uyuşturucu satıyorlar. Kanarya sevenler diyor, kumar oynatıyor… MUÇEV de böyle bir şey. Çevre koruma adına kurulmuş şirket ama çevreyi katlediyor. Sayıştay raporlarına baktık tek tek. Çok fazla usulsüzlük var, kamu zararıda var. MUÇEV Muğla’da kuruluyor bakıyorsunuz Akdeniz Ege sahillerinin her yerinde ticaret yapan şirket. Bunların rantı kime gidiyor, kimler para kazanıyor bunların hepsini araştırıyoruz.

SAĞLIK BAKANI HERKESİ KANDIRMIŞ

Karabulutlar Türkiye’nin, Muğla’nın Antalya’nın üzerinde. Pandemi nedeniyle turizmde sıkıntı yaşanıyor. Tam turist gelmeye başlamıştı Ekim’ de Kasım’da Marmaris e İngiliz turist gelecekti birazcık otelci esnaf toparlayacaktı. Sağlık Bakanı çıktı bir açıklama yaptı o da gitti!.. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Pandemi süreci başlangıcında çok sempatik açıklamalar yapıyordu bilgiler veriyordu, toplumun büyük kısmında sempati kazanmıştı. İtiraf ediyorum ben dahil. Ama baktık ki verdiği bilgilerin hepsi yanlışmış, meğersem kandırıyormuş. Devlet kandırır mı arkadaşlar? Devlet vatandaşını kandırmaz, devlet şeffaf olur Maalesef bunu söylemek zorundayım. Sayın Sağlık Bakanı Dışı süslü, içi boş bir zarf çıktı!.. Sayın Sağlık Bakanı Koca; son günlerde ortaya çıkan durumlardan anladık ki, hepimizi kandırmış. AK partililer kandırılmaya alışkındı. Fetullah Gülen kandırdı, çözüm sürecinde kandırıldılar ama toplumu da onlar kandırmaya alıştılar. Doların yeşiliyle doğanın yeşili arasında tercih yapmak durumunda kalındığı zaman AKP doların yeşilini tercih ediyor, biz doğanın yeşilini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris’e e geliyor tatile Okluk’a Cumhurbaşkanlığı sarayına. devletin malı ama o, onu unutmasın. İllaki gidecek oradan. Şimdi yeniden yaklaşık 60 bin m2 inşaat izni alınmış merak ediyorum yav burada ne yapıyorlar? Rahmetli Özal geliyordu tatilini yapıp gidiyordu e şimdi zaten yaptın o kadar, içine yer yapılmış zaten yapmışsın, koca koca duvarlar yapmışsın şimdi yeninden neden inşaat izni alıyorsun ne yapacaksın kimin parasıyla? Millet işsizlikten kırılıyor yiyecek ekmek bulamıyor, beyefendi saraylar yapıyor saraylar büyütüyor sanki babasının malı babasının parasıyla yapıyor? Artık bir dur demek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanına Marmaris’ten çağrı yapıyorum yazlık saray yaptırdığın yeter ya dur milletin parasıyla daha ne inşaatlar yapıyorsun vicdan vicdan dün yaptığı güze güzel açıklamaları yapıyordun? Kendi söylediklerini kendisi uygulamıyor, Muğla’ya göz dikmişler!.” dedi.

 

Yorumlar (0)