CHP'Lİ ÖZKAN YALIM:"İKTİDARIN MİLADI DOLDU"

Daha önce iktidarın uygulamak istediği sistemi kendisinin dile getirdiğini belirten Vekil Yalım:"İktidarın miladı doldu."dedi.

Vekil Haberleri 19.11.2022, 14:45
CHP'Lİ ÖZKAN YALIM:"İKTİDARIN MİLADI DOLDU"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun dünki toplantısında trafik sigortasında bir takım düzenlemeler yapmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.Daha önce iktidarın uygulamak istediği sistemi kendisinin dile getirdiğini belirten Vekil Yalım:"İktidarın miladı doldu."dedi.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü toplantısında trafik sigortasında yeni dönemi duyurdu. Buna göre fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi. 'Çok riskli sürücüler'e yüzde 200 zam yapılacak. 'Çok iyi sürücüler' ise yüzde 50 indirim alacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vekil Yalım, bu sistemi daha önce kendisinin dile getirdiğini belirtek şu ifadeleri kullandı;"12 Ağustos'da zorunlu trafik sigortası ücretlerinin afaki artışı ile ilgili olarak  bir öneride bulunup açıklama yapmıştım. 7 basamak olan ücret hesaplama basamağının 10 basamak olması gerektiğini vurgulamıştım. İyi şoförlerin ödüllendirilmesi gerektiğini söylemiştim. AKP yine bir açıklamamı uygun görüp yapmak zorunda kaldı. Basamakları 7 den 9'a çıkardı.  Ne mutlu bize yine vatandaşımızın  kanayan bir  yarasına daha merhem olduk.

"ŞİMDİDEN MÜJDESİNİ VERMEK İSTİYORUM" DEMİŞTİM

 İşte ağustos ayında yaptığım açıklamam; Zorunlu trafik sigortası için yeni rakamlar belli oldu! Bu fiyatları gariban vatandaş nasıl ödeyecek! İktidarımızda size söz veriyorum. Zorunlu trafik sigortası ve kaskoda hasarsızlık pirim seviyesini 7'den 10 seviyeye çıkartacağız. Ömründe  hiç kazaya karışmamış iyi sürücüler bu seviyeden yani 10. Seviyeden pirim ödeyecekler! Ve ödeyecekleri pirim çok uygun olacak!  Bunun şimdiden müjdesini vermek istiyorum. İlk defa araç alan  kişilerin ödedikleri primlerde oldukça yüksektir ve adaletsizdir. İlk arabasını alan kişide uygun pirim ödeyecek.  Bununla ilgili kapsamlı bir şekilde çalışmamı yapıp Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ve kamuoyu  paylaşacağım.
Trafiğe çıkmak için gerekli olan zorunlu trafik sigortasının ağustos fiyatları belli oldu. Ağustos itibarıyla İstanbul'da trafiğe yeni çıkan araç için (4'üncü basamak) uygulanan azami prim tutarı 3 bin 149 TL olacak. İstanbul'da son 2-3 yıldır hiçbir kazaya karışmamış ve 7'nci basamağa yükselmiş bir sürücü, bu ay sigortasını yenilediğinde indirimli en fazla 1.732 TL ödeyecek.

"İKTİDARIN MİLADI DOLDU"

13 Nisan 2022 tarihli genelgesine göre azami prim tutarlarının 1 Mayıs itibarıyla aylık yüzde 2,25 oranında artırılması kararlaştırıldı. Aylık yüzde 2,25'lik artış devam ederken sigortacılar zarar nedeni ile ek zam talep ediyorlar. Bu iktidarın beceriksiz ekonomi yönetiminin sebebidir. İktidarın bu işleri değiştirecek düzeltecek gücü kalmamıştır. İktidar metal yorgunu olmuş miadını doldurmuş  bir gemi misalindedir. Nasıl başka ülkelerden  gelen asbestli zehirli gemiler söküldüğünde çevreyi kirletiyorsa! Metal yorgunu AKP iktidarı kaybettiğinde yaptıkları tüm yolsuzluklar, hukuksuzluklar tek tek dökülecektir."dedi.

Yorumlar (0)