CHP'li Özgür Ceylan:SGK prim teşvik oranlarını 15 şubat’tan önce açıklayın!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Cumhurbaşkanlığı’nın illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi verilerini dikkate alarak uygulanacak ilave SGK prim teşvik oranlarını bildiren kararnameyi gecikmesizin 15 Şubat’tan önce yayınlanması gerektiğini belirterek, “Bu işlem gecikmeksizin yapılmalı ki muhasebeci ve mali müşavirlerin iş yükü, bir de düzeltme beyannameleri ile artmasın” dedi.

Vekil Haberleri 12.02.2021, 10:37
CHP'li  Özgür Ceylan:SGK prim teşvik oranlarını 15 şubat’tan önce açıklayın!

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, muhasebeci ve mali müşavirlerin iş yüküne dikkat çekerek Cumhurbaşkanlığı’nın illerin SGK prim teşvik oranlarıyla ilgili kararnameyi 15 Şubattan önce yayınlanmasını istedi. Özgür Ceylan, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi verilerini dikkate alarak uygulanacak ilave SGK prim teşvik oranlarının her yıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yeniden belirlendiğini söyledi. Özgür Ceylan kararnamenin Şubat ayı içinde yayınlanmasında yaşanan gecikme nedeniyle muhasebeci ve mali müşavirlerin SGK beyannamelerinde sonradan düzeltme yapmaları gerektiğini belirterek, kararnamenin 15 Şubattan önce yayınlanmasında fayda olduğunu söyledi. 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan Genel Kurul’da yaptığı açıklamada yaşanan ekonomik buhran ve küresel salgın nedeniyle bütün illeri kapsayacak şekilde uzatılmasında fayda olduğuna da söyleyerek, “bu işlem gecikmeksizin yapılmalı ve muhasebeci ve mali müşavirlerin iş yükü de, düzeltme beyannameleri nedeniyle artırılmamalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)