banner773

CHP'li Özgür Ceylan:“Hasat başlayacak, depolar elma dolu”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan elma üreticilerinin yaşadığı sorunları Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama ile gündeme getirerek, “Tarım ve Orman Bakanlığının elma üreticilerinin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldıracak bir eylem planı hazırlaması gerekmektedir. Elmada ürün bazlı destek uygulamasına geçilmesi için daha ne bekleniyor? Hasat başlayacak, depolar elma dolu” diye konuştu.

Vekil Haberleri 03.03.2021, 13:29
CHP'li Özgür Ceylan:“Hasat başlayacak, depolar elma dolu”

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'de başta Bayramiç olmak üzere Lâpseki, Merkez, Biga ve Yenice ilçelerinde elma üreticiliğinin yoğunlaştığını belirterek, “Çanakkale'nin hemen hemen bütün ilçelerinde elma bahçeleri tarımsal üretimin öncüsü durumundadır” dedi. Çanakkale’nin Türkiye'nin 6'ncı büyük elma yetiştiricisi konumunda olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, üreticinin hastalık ve zararlılarla mücadele ettiğini belirterek, “Gübre, mazot, budama, toplama, muhafaza ve pazarlamada artan maliyetler nedeniyle çok zor durumdalar. Hasat yaklaşmasına rağmen soğuk hava depoları yüzde 80 oranında dolu” dedi.

CHP’li Özgür Ceylan, tüccarın elmayı bir buçuk iki liradan aldığını, bu fiyata üreticinin maliyetini karşılamasının mümkün olmadığını belirterek, “Çiftçi bu durumda nasıl ayakta kalsın? Marketlerde elma 7-8 liraya satılıyor” diye konuştu. Özgür Ceylan, Tarım ve Orman Bakanlığının elma üreticilerinin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldıracak bir eylem planı hazırlaması gerektiğini söyleyerek, “Elmada ürün bazlı destek uygulamasına geçilmesi için daha ne bekleniyor? diye sordu.



 

Yorumlar (0)