banner773

CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN, YANGINDAN ETKİLENEN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gelibolu Yarımadası Eceabat İlçesi’ne bağlı Behramlı Köyü civarında başlayıp, Behramlı ve Alçıtepe köyleri ile 100 hektardan fazla orman alanının zarar gördüğü orman yangından etkilenen alanda incelemelerde bulundu. CHP heyeti ile incelemelerde bulunan Özgür Ceylan, Behramlı ve Alçıtepe köylüleri ile de bir araya gelerek, yangın hakkında bilgi aldı.

Vekil Haberleri 12.08.2019, 17:58
CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN, YANGINDAN ETKİLENEN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda meydana gelen orman yangınıyla ilgili incelemelerde bulundu. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Eceabat İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, Başkanvekili Güneş Pehlivan, İl Genel Meclisi Üyeleri Halil Duymaz ve Ali Şinasi Tınaz ile sabah erken saatlerde yangının gerçekleştiği bölgeye gelen Özgür Ceylan, yangının kontrol altına alındığı bölgeleri ziyaret etti. Behramlı ve Alçıtepe köylüleri ile bir araya gelen Özgür Ceylan yangın hakkında bilgi aldı.

“Kundaklama İhtimali İncelenmeli”

Köylülerden yangın hakkında bilgi alan Özgür Ceylan, yangının ormanın ıssız bölgesindeki bir dere yatağında, gece 22.00 ila 22.30 sıralarında başladığı yönünde iddiaların bulunduğunu söyleyerek, “Kundaklama” ihtimalinin de sorgulanarak, benzer olayların tekrarlanmaması için tedbirlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Bölgede yangın uçağı ve gece görüşü olan helikopterlerin bulunması gerektiği yönündeki görüşlerini paylaşan Özgür Ceylan, her iki köyde de oluşan maddi kayıpların karşılanması yönünde hasar tespitinin başladığını bildirerek, “Kimsenin mağdur edilmemesi gerekir” dedi. Özgür Ceylan, Orman Genel Müdürlüğü’nün yangına hazırlıksız yakalandığı ve bu nedenle arazözlerin yangın alanına geç geldiği yönündeki iddiaların incelenmesi gerektiğini ifade ederken, “İddiaların incelenmesi gerekir ancak köy halkının iddiaları asılsız bile olsa, böylesi önemli bir tarihi bölgede, tedbirlerin arttırılması gerektiği ortaya çıkmış durumdadır” dedi.

Özgür Ceylan: “Tarihi Alan Başkanlığı da Sorumluluk Almalı”

Özgür Ceylan, bölge halkının yarımadanın içme suyu ihtiyacını karşılayan Çokal Barajı’nın da, muhtemel yangınlarda kullanılabilir hale getirilmesi için yangın vanaları yapılması yönündeki önerilerinin, dikkate alınması gerektiğini düşündüğünü söyledi.  Özgür Ceylan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın da, söndürme ekipmanı ve personeli bulundurarak, yangında inisiyatif alması ve çalışanların tamamının yangınlara müdahale edebilecek düzeyde temel eğitim alması gerektiğini söyledi.

Partililer ile birlikte, Behramlı ve Alçıtepe köylerinde zarar gören binaları ve yangın alanında incelemelerde bulunan Özgür Ceylan, çok sayıda hayvan türünün de yangın sırasında zarar gördüğünü belirterek, bölgede yangın sonrası ıslah çalışmalarının da en kısa sürede başlaması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)