CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: ''KAZ DAĞLARI MADEN RUHSATLARI ŞİMDİ DE CENGİZ’E Mİ VERİLDİ?''

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Kaz Dağları Halilağa Köyü yakınlarındaki Kanadalı 2 firmaya ait altın – bakır madeni ruhsat sahasının, Cengiz Holding tarafından 55 milyon dolara alındığı ve sonrasında mülki idare amirlerinin yöre halkına süreci zorlaştırmamaları yönünde telkinlerde bulunduğu iddialarını gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 27.02.2020, 15:01 27.02.2020, 15:05
CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: ''KAZ DAĞLARI MADEN RUHSATLARI ŞİMDİ DE CENGİZ’E Mİ VERİLDİ?''

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin yaşam alanlarının hedef alınmaya devam edildiğini ileri sürerek, yöre halkının iddiaları ile ilgili bilgi verdi. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Kaz Dağları'nda Halilağa köyü yakınlarında bulunan, Kanadalı 2 firmaya ait altın – bakır madeni ruhsat sahasının, Saray’a yakınlığı ile tanınan Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding tarafından 55 milyon dolara alındığının ileri sürüldüğünü söyledi. Özgür Ceylan, kendilerine ulaşan iddialara göre ruhsatların Cengiz Holding’e devri sonrasında da mülki idare amirlerinin yöre halkına “süreci zorlaştırmamaları” yönünde telkinlerde bulunduğu yönünde iddiaların bulunduğunu söyledi.
“Cengiz’in Şüphesi Olmasın, Direneceğiz!”
Çanakkale’nin binlerce yıldır onlarca medeniyete ve efsaneye ev sahipliği yaptığını ifade eden Özgür Ceylan, bugün, bu kültür ve tabiat varlığının yok edilmek istendiğini söyledi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale’nin yok edilmesine karşı sonuna kadar direneceklerini ifade ederek, “Cengiz dâhil kimsenin şüphesi olmasın. Yapılacak madencilik faaliyetlerine sadece yerin altındaki değerli metallerin çıkarıldığı ekonomik bir iş olarak bakılamaz, madencilik faaliyetleri yüksek risklidir ve ekosistem üzerinde geriye dönüşü mümkün olmayan tahribatlar yaratır” diye konuştu. Meclis Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan Özgür Ceylan, “Satışı yapan şirketlerin iştiraki Truva Bakır AŞ'nin arama ve işletme gerçekten Cengiz Holdinge devredilmiş midir?” şeklindeki sorusuna da cevap istedi.

Yorumlar (0)