CHP'li Özgür Ceylan: Bayramiç Toki Konutları Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Bayramiç’te bir yıl önce teslim edildiği halde pek çok sorun ortaya çıkan TOKİ konutlarını Meclis gündemine taşıyarak, “Bayramiç TOKİ konutlarında daha bir yıl geçmeden sayılamayacak kadar çok sorun ortaya çıkmıştır. Yetkililerden TOKİ güvencesiyle ev sahibi olan bu insanların sorunlarını çözmelerini bekliyoruz” dedi.

Vekil Haberleri 04.03.2021, 11:50
CHP'li Özgür Ceylan: Bayramiç Toki Konutları Bir Yıl Geçmeden Dökülmeye Başladı

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Bayramiç TOKİ konutlarında yaşanan sorunları anlattı. Özgür Ceylan, Çanakkale Valisi, AKP milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de yoğun katılımıyla 2019 yılında kura çekimi yapılan konutların hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, “Kura sonucu konut sahibi olmaya hak kazanan hemşerilerimiz bugün birçok sorunla yüz yüzeler ve henüz taşınmalarının üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen söz konusu konutlardaki manzara içler acısı” dedi.  Binalarda sayılamayacak kadar çok sorunun Bayramiç TOKİ sakinleri tarafından tespit edildiğini belirten Özgür Ceylan, “Vatandaşlar istinat duvarlarında çökme riski, dış cephe kaplamalarında dökülme ve çatlaklar, binaların ortak kullanım alanlarındaki mermerlerde çatlaklar, çatılardaki kiremitlerde kırıklar, çatı oluklarından su sızıntıları olduğunu ve kazan dairelerini lağım bastığını ifade ediyor” dedi. Özgür Ceylan, konutlarda ısınma sorunu yaşandığı yönünde iddialarında olduğunu belirterek, “Termostatlarının da arızalı olduğunu söylüyorlar. Binaların resimlerini görseniz deprem olmuş sanırsınız” dedi.

TOKİ güvencesiyle ev sahibi olan vatandaşların sorunlarının bir an önce çözülmesini yetkililerden beklediklerini ifade eden Özgür Ceylan, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)