banner773

CHP'li Özgür CEYLAN 9 Eylül Kutlama Mesajı

Türk siyasi tarihinin en önemli köşe taşlarını döşeyen kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Vekil Haberleri 08.09.2019, 22:32
CHP'li Özgür CEYLAN 9 Eylül Kutlama Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir ifadeyle dile getirmiştir.

Büyük Atatürk, her iki eserini de sonsuza dek yaşatmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

CHP, Kuvayi Milliye Ruhuyla Beslenip,  Savaş Meydanlarında Kurulmuştur.

CHP, kılcal damarlarına kadar Kuvva – i Milliye ruhuyla beslenen, Kurtuluş Savaşı ile vücut bulan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kuruluşa imza atan bir parti olarak, bir asra yakın tarihi ile çağdaşlığın, devrimlerin ve demokrasinin mimarı olmuştur. CHP, savaş meydanlarında, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birliğinden doğmuştur. Ulusal kurtuluş mücadelesinden filizlenen bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi, gerek kurtuluş savaşında gerekse Cumhuriyetin kurulmasından sonra, ülkenin her alanda gelişmesi ve kalkınması için özveri ile çalışmış, ulusal ekonominin temellerini atmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuştur. Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerini belirlemekle kalmayıp bunları yaşatma ve yüceltme mücadelesini de vermeye devam eden yegâne partidir. Bu değerlerden uzaklaşıldığı ve hatta yok edilmeye çalışıldığı son yıllarda, yine herkes bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır.

Partimizin varlığı, anlayışı ve örgütlü gücü; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlılığı, milletimizin yegâne güvencesidir. Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir. Bu zor günlerde, halkımızın, CHP'ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için çalışmaya devam ediyoruz.

9 Eylül 1923; Türk siyaset tarihinde Cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin garantisi olan CHP’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ortaya koyduğu cumhuriyet deneyimi, ülkemizin demokrasiye ulaşmasında ve sağlıklı bir altyapının oluşmasında yadsınamayacak bir öneme haizdir.

Erzurum ve Sivas Kongrelerinin 100. Yılını onurla kutladığımız bugünlerde, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan parti olarak, 9 Eylül 1923 tarihindeki heyecanı ile hala ayaktadır.

CHP, Her Türkü Saldırıya Rağmen Ulusun Çıkarlarını Savunmaya Devam Edecektir.

 

CHP zor günlerin partisidir. Bu anlamda 96 yıl önce olduğu gibi bugün de Ülkemizin yine bu zor günlerinde CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. ATATÜRK’ün İlke ve Devrimlerine, Demokratik ve Laik Cumhuriyete bağlı kadrolardan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin ve ulusumuzun zor günlerinin sigortası olarak mücadele etmeye devam edecektir. Bu noktada anlaşılmaktadır ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsında yapılan her türlü hain ve planlı saldırılar Cumhuriyete ve onun ilkelerine yönelmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki, bugün gelinen noktada son yerel seçim bize Ankara, İstanbul, İzmir, Adana başta olmak üzere milyonlar, Cumhuriyeti, kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne emanet etmek için adım atmıştır.

9 Eylül´de İzmir´den işgalcileri kovarak, partimizin temelini atan, cumhuriyeti bize armağan eden, ilk Genel Başkanımız ve ulusumuzun kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden önceki Genel Başkanlarımızdan İsmet İnönü ve Bülent Ecevit´i ve diğer yöneticilerimizi, CHP´ye gönül ve omuz veren büyüklerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum.

Partimizin 96. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Yorumlar (0)