CHP'li Özer: Tarihi yeniden yazma arzusundalar

CHP’li Özer, tatile giren Meclis’te son görüşülen ve iktidarı eleştiren haberlerin internetten silinmesini öngören sosyal medya düzenlemesinin ne esnaf ve çiftçinin mağduriyetini, ne de işsizliği unutturacağını belirterek, “Bu iktidar ittifakı, tarihi yeniden yazma arzusunda” dedi.

Vekil Haberleri 29.07.2020, 10:34
CHP'li Özer: Tarihi yeniden yazma arzusundalar

Muhalefet tarafından Anayasaya aykırılığı nedeniyle karşı çıkılan sosyal medyayla ilgili yasal düzenleme Meclis’te görüşülerek geç saatlerde AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, internet ortamında yapılan yayınlara erişim engeli ve yayınlardan içerik çıkarmayı öngören teklifle iktidar ittifakının tarihi yeniden yazma arzusu içinde olduğunu söyledi. “Ancak kendisi dışında düşünce ve ifade özgürlüğünü kimseye hak görmeyen bir anlayış, en küçük eleştiriyi bile hakaret zanneder! Ancak geçmişi karanlık olanlar yaptıklarını ve söylediklerini unutturmak, geçmişini yok etmek ister” diye konuşan CHP’li Özer şöyle devam etti:

VİCDANLAR UNUTMAYACAK!

Eğer bir toplum geçmişine sahip çıkamazsa, bir gün birileri gelir onu değiştirmeye çalışır. İşte sosyal medyayla ilgili yapılmak istenen yasal düzenlemenin asıl gayesi de bu! İktidar ittifakı, tarihi yeniden yazma arzusu içinde. Ama ben insanımızın vicdanına güveniyorum. Ne milyonlarca kişiyi bulan işsizlik unutulacak, ne de ekonomideki darboğaz! Ne evinin yanında maden ocağı istemeyen köylülerin dövdürüldüğü unutulacak, ne de vergi ya da sigorta borçlarını bile ödeyemeyen küçük esnaf ve çiftçilerin mağduriyeti. Ne ülkenin kurucusuna ve bağımsızlık için canını veren atalarımıza lanet okuyanlar unutulacak, ne de af dileyen FETÖcüler.”

Yorumlar (0)