CHP'li Özer'in Et Sorusuna Bakan Pakdemirli'den Yanıt Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığının komisyondaki bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Özer’in Et ve Süt Kurumu’nun depolarındaki 50 bin ton etin ne olacağı sorusuna Bakan Pakdemirli “Et ve Süt Kurumu ürünleri yurtdışı pazarlara satmak için müşteri arıyor” yanıtını verdi.

Vekil Haberleri 14.11.2019, 12:33
CHP'li Özer'in Et Sorusuna Bakan Pakdemirli'den Yanıt Geldi

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde kırmızı et üreticilerinin büyük sıkıntı içinde olduğunu belirtti. Üreticinin borca sürüklendiğini söyleyen Özer, “20 gündür Et ve Süt Kurumu’nda et kesimi yapılmıyor. 70-80 gündür de üreticilerin ücretleri ödenmiyor. Kurumun 32 TL’ye yaptığı kesimi zorunluluktan dışarıda 28 TL’ye yaptırıyorlar” diye konuştu.

 

İKİ İHALE SONUÇSUZ KALDI

 

CHP’li Özer kurumun depolarında bulunan etleri de hatırlattı. İlki 38 bin ton için, ikincisi ise yaklaşık 50 bin ton için olmak üzere iki kez ihracat ihalesi yapıldığını ama kimse katılmadığı için etlerin elde kaldığını belirten Özer, Bakan Bekir Pakdemirli’ye “Depodaki bu etler ne olacak?” diye sordu.

Bakan Pakdemirli, Et ve Süt Kurumunun stoklara mal çektiğini, bunları da et fiyatları ucuzlamasın diye bilerek piyasaya vermek istemediklerini söyleyerek şu ifadede bulundu: “Besiciye zarar vermeyelim diye bunu yapıyoruz. Mümkün mertebe Et ve Süt Kurumu bu ürünleri yurtdışı pazarlara satmak için müşteri arıyor.”

Yorumlar (0)