CHP'Lİ ÖZER'İN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP’li Aydın Özer, “Türkiye’nin 100 yıl önce olduğu gibi bugün de gençliğin fikirlerine ve gücüne ihyacı var. Atatürk’ün izinde ve ışığında yürüyen tüm gençlerin bayramı kutlu olsun” dedi.

Vekil Haberleri 18.05.2019, 17:35
CHP'Lİ ÖZER'İN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

GENÇLİĞİN FİKİRLERİNE VE GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR

19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP’li Aydın Özer, “Türkiye’nin 100 yıl önce olduğu gibi bugün de gençliğin fikirlerine ve gücüne ihyacı var. Atatürk’ün izinde ve ışığında yürüyen tüm gençlerin bayramı kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aydın Özer, 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Özer’in açıklaması şöyle:

100. yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatansever evlatları için önem ve değer arz etmektedir. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma hayallerinin gerçeğe dönüşmesi yolunda, işgal altındaki ülkemizin kurtuluş mücadelesinin başladığı tarihtir. Bu tarih, yok edilmeye çalışılan bir toplumdan ulus yaratan ve ona bağımsızlık kazandıran Cumhuriyet için mücadelenin başladığı tarihtir. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve başarıyla sonuçlandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını ve onunla yol yürümüş tüm vatanseverleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Atatürk, bu önemli ve değerli tarihi gençliğe armağan etti çünkü köhnemiş fikirlerle yönetilen ve yaşatılan bir toplumun hiçbir açıdan bağımsız olamayacağını, ilerleyemeyeceğini ve hep tehdit altında kalacağını biliyordu. Buna karşı tek çare gençlikte ve gençlerin fikirlerindeydi. Atatürk 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etti çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni her türlü tehlikeden gençlerin koruyacağına ve yaşatacağına emindi. Atatürk’ün gençlere ne kadar güvendiğini “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir” sözünden de anlıyoruz.

Türkiye’nin 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de gençliğin fikirlerine ve gücüne ihtiyacı var. Bugün ülkeyi yönetenlerin gençlerde gelecek kaygısına neden olması, bu ihtiyacı daha da artırmıştır. Bilindiği üzere genç işsizlik rakamları son on yılın en yüksek seviyesindedir. Her dört gençten biri işsizdir. 15-24 yaş arasındaki gençlerde işsizlik oranı son bir yılda yüzde 26,1’e yükselmiştir. Bugün neredeyse her evde sağlıkçısından öğretmenine, iktisatçısından mühendisine atanamayan bir genç var. Üniversiteli işsiz ordusu, arkadan gelenlerde de umutsuzluğun en önemli nedeni.

 Nasıl ki Atatürk, Türk gençliğinin geleceğe ışık saçan bilgi ve beceriyle donatılmış olmasını istemiş, gençlerin ruhen ve bedenen sağlıkla, ahlakla ve yurtsever duygularla yetişmesini istemişse biz de aynı düşüncenin takipçisiyiz. 19 Mayıs’ı ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak gençlere armağan eden Atatürk gibi, onun devrimlerini sahiplenen bizler de gençlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruyacağına güveniyoruz. Onun izinde ve ışığında yürüyen tüm gençlerin bayramı kutlu olsun.

Yorumlar (0)