CHP'li Özer Dünya Çocuk Hakları Gününde 'Rabia Naz'ı Sordu

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Dünya Çocuk Hakları Gününde TBMM Genel Kurulu’nda Rabia Naz’ı sordu. Komisyondaki bütçe görüşmesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “Temel hedefimiz, çocuğun üstün yararını ön planda tutarak çocuk hakları doğrultusunda çalışmak” sözlerine dikkat çeken Özer, “Resmî veriler ve sivil toplum kuruluşlarının araştırmaları tam tersini söylüyor” dedi.

Vekil Haberleri 20.11.2019, 17:35
CHP'li Özer Dünya Çocuk Hakları Gününde 'Rabia Naz'ı Sordu

CHP’li Özer, Türkiye'de yaşayan her 4 çocuktan 1'inin yoksul olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

 

10 ÇOCUKTAN 1’İ OKULLAŞAMADI

 

“Her 5 çocuktan 1’i çalışıyor, çalışan her 10 çocuktan 8’i kayıt dışı. Son bir yılda her 100 bin çocuktan bin 598’i suça sürüklenmiş. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2002-2018 yılları toplamında 173 bin 894 çocuk bedensel, zihinsel ve ruhsal istismara uğramış. Bu yıl yaklaşık 1 milyon 930 bin çocuk okullaşamamış, yani yaklaşık her 10 çocuktan 1'i kayıp.”

CHP’li Özer konuşmasında Rabia Naz’ı da hatırlattı. Özer şöyle devam etti:

“Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve maalesef bugün Türkiye'de çocuk hakları doğrultusunda çalışmayan bir yönetim var. Bu yönetim küçücük bir çocuğun ölümünü bir buçuk yıldır aydınlatamıyor. Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, soruyoruz: Rabia Naz'a ne oldu?”

Yorumlar (0)